10.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 14 junija, 2021

Policisti Romunoma zasegli ukradeno električno orodje

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so včeraj, malo po 20. uri pri opravljanju nalog na pomurski avtocesti zaustavili in kontrolirali voznika kombiniranega vozila italijanskih registrskih številk, 29-letni državljana Romunije. Kot sopotnik se je v vozilu nahajal še 27-letni državljan Romunije. Ob izpolnjenih zakonskih pogojih je bila opravljena temeljita kontrola listin, vozila ter tovora v vozilu.

Pri kontroli tovornega dela vozila je bilo ugotovljeno, da tujca v vozilu prevažata čez 140 kosov strojev za obdelavo lesa znamke Festool. Stroji so bili novi in zapakirani. Tujca v postopku nista vedela pojasniti izvora predmetov, prav tako pa nista imela originalnih računov ali kake druge dokumentacije za prevoz strojev. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da predmeti izvirajo iz kaznivega dejanja v Italiji, kjer je bilo tekom noči iz 12. na 13. 2. 2019 vlomljeno v skladišče trgovine in odtujenih več strojev za obdelavo lesa znamke Festool, v skupni vrednosti okrog 60.000 evrov.

Električni stroji so bili zaseženi. Osumljenima pa je bila zaradi nadaljnjega postopka odvzeta prostost in bosta 22. 2. 2019, s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prikrivanja po 3. odstavku v zvezi s 1. odstavkom 217. člena KZ-1. 

Zadnje novice

Sorodne vsebine