7.2 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Policisti zasegli tako droge kot orožje – le kaj sta osumljenca hotela z njim početi?

Hrastniški policisti so pri 65-letniku zasegli pet lovskih pušk, revolver in več kosov streliva in petard ter eksploziv. V Medvodah pa so policisti pri 43-letniku našli laboratorij za gojenje konoplje, pri čemer so zasegli 13 kilogramov te droge, našli pa so tudi pištolo, teleskopsko palico in strelivo za različno orožje, so sporočili s policije.

 

Zoper oba osumljenca bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi suma kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom.

65-letnika iz Hrastnika čaka še postopek o prekršku zaradi kršitev določil zakona o orožju ter zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih, 43-letnika iz Medvod pa kazenska ovadba zaradi suma kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanim drogami, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Identiteta osumljencev zaenkrat ni znana, prav tako ni znano, ali so člani katere od ekstremističnih skupin, ki zadnje čase stopnjujejo grožnje članom vlade ter privržencem slovenske pomladi.

Zadnje novice

Sorodne vsebine