2.9 C
Ljubljana
četrtek, 8 decembra, 2022

Policisti zasegli dve vozili

V preteklih 24 urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 130 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 40 dogodkov, s področja javnega reda in miru 36 dogodkov in s področja prometne varnosti 53 dogodkov. Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 8 tatvin, 4 vlome in 4 poškodovanja tuje stvari.

 

S področja prometne varnosti so obravnavali 11 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestnoprometnih predpisov so zasegli policisti 2 vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 13-krat na javnem kraju, eno osebo so pridržali, in 3-krat v zasebnem prostoru.

Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 4 vlome, in sicer so neznanci na Rusjanovem trgu vlomili v stanovanje, iz katerega so odtujili prenosni računalnik. Na Zaloški cesti je bilo vlomljeno v gostinski lokal, v katerem so neznanci z vlomom iz blagajne avtomata s športnimi stavami odtujili denar. V centru mesta so neznanci vlomili v kolesarnico stanovanjskega bloka, od koder so odtujili kolo. Prav tako pa so v Domžalah vlomili v vozilo, iz katerega je bila odtujena denarnica.

Danes okoli 3.15 je bila PU Ljubljana obveščena o požaru v poslovnem prostoru na Flajšmanovi ulici v Ljubljani. Ob prihodu policistov na kraj je bilo ugotovljeno, da so prostori objekta zadimljeni. Gasilci, ki so intervenirali na kraju, so prezračili prostore in odkrili požar v prvem nadstropju, ki so ga uspešno pogasili. Po prvih zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda je znano, da je zagorelo pri električnih omaricah, vzrok za požar pa naj ne bi bila posledica kaznivega dejanja. Nastalo je za nekaj tisoč evrov materialne škode.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine