12.2 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Policisti zasegli cel kup motornih koles ter zalotili mladoletnega mopedista pod vplivom alkohola

Včeraj popoldan so koprski policisti zasegli motor 13-letnemu domačinu, ki nima opravljenega vozniškega izpita. Sledi mu obdolžilni predlog. Zvečer so v Piranu zaradi suma predelave zasegli moped ZIP 25. Po opravljenem tehničnem pregledu sledi ukrep.

 

V vasi pri Sežani pa so policisti ob 22.40 ustavili 15-letnika, ki je vozil neregistrirano kolo z motorjem Tomos APN 6. Ugotovljeno je bilo tudi, da ne poseduje vozniškega dovoljenja in ni uporabljal varnostne čelade. Odrejen mu je bil tudi preizkus alkoholiziranosti, rezultat je bil 0,55 mg/l alkohola. Vozilo so mu zasegli, obveščena je bila otrokova mati. Sledi obdolžilni predlog.

Občanka je obvestila policijo, da od Valete proti strunjanskemu krožišču vozi terensko vozilo, ki močno vijuga po cesti. Policisti so ustavili 54-letnega voznika in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,70 mg/l. S tem se ni strinjal in je odklonil strokovni pregled. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, začasno mu je bilo tudi odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

V  Britofu pri Kranju sta  včeraj  popoldan  trčila  dva udeleženca s kolesi. Kolesar  je med vožnjo kolesa na prehodu za pešce trčil v kolo peško, ki ga je  pri  prečkanju  ceste potiskala ob sebi. Kolesar je padel in se telesno poškodoval. Okoliščine kažejo na njegovo krivdo za nesrečo.

Škofjeloški policisti so včeraj zvečer na cesti med Jeprco in Kranjem ustavljali voznika, ki je v Godešiču prekoračil omejitev hitrost in na  kraju  izvajanja  meritev  ni  ustavil.  Na omejitvi 50 km/h je vozil s hitrostjo 113 km/h, pozitiven pa je bil tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je  pokazal  rezultat  0,43  mg/l alkohola. Policisti voznika zaradi hujših prekrškov  obravnavajo  v  prekrškovnem postopku.

Zadnje novice

Sorodne vsebine