9.9 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Policisti zaradi nasilništva v pretepu pri Pivki ovadili dva vojaka

Policisti so po zaključeni preiskavi nočnega pretepa v enem od lokalov pri Pivki, v katerem so bili sicer izven delovnega časa udeleženi pripadniki Slovenske vojske, zaradi utemeljenega suma nasilništva podali kazenski ovadbi zoper 30-letnega Mariborčana in 28-letnega Kočevca. Kot so dodali na policiji, je bil pretepeni lažje poškodovan.

S Policijske uprave Koper so danes sporočili, da sta njihova policista 16. novembra malo po 2. uri med nujno vožnjo proti Pivki na glavni cesti pri vasi Selce opazili moškega, ki je ležal na vozišču. Policista sta ga odnesla s ceste, mu nudila prvo pomoč in nato poklicala nujno medicinsko pomoč iz Postojne, sama pa nadaljevala nujno službeno pot do Kala.

V Selce so medtem napotili drugo patruljo, ki je z zbiranjem obvestil ugotovila, da je pretepeni 24-letni Pivčan, ki se je v bližnjem gostinskem lokalu sprl z gosti. Reševalci so poškodovanega zaradi suma hudih poškodb odpeljali na travmatološki oddelek ljubljanskega kliničnega centra, a se je pozneje izkazalo, da je bil 24-letnik lažje poškodovan.

Ker so sumili, da je prišlo do kaznivega dejanja nasilništva, so postojnski policisti isto jutro opravili ogled kraja dogodka ter zbrali prve informacije prič, s pomočjo katerih so v postojnski vojašnici ob pomoči vojaške policije identificirali udeležence.

Na podlagi zbranih obvestil so ugotovili, da se je med 23. uro in polnočjo s kombiniranim vozilom Slovenske vojske v gostinski lokal v Selcah pripeljalo osem ljudi v civilnih oblačilih. V tem času je bilo v lokalu že nekaj drugih gostov, osmerica pa je naročila pijačo. Med popivanjem so nekateri med njimi začeli razbijati kozarce in se zapletli v prepir z gosti. Kljub temu jim je natakarica postregla še zadnjo pijačo, da bi lahko ob 2. uri zaprla lokal.

Medtem, ko sta dva vojaka zapustila lokala, je preostalih šest v pritličju stanovanjske hiše, v kateri se nahaja lokal, vstopilo v kuhinjo, kjer so bili še trije ljudje. Eden od vojakov je s pulta vzel nož in se z njim “igral”, vendar ni nikomur grozil.

Med zapuščanjem lokala je 24-letni Pivčan osebam v kuhinji namenil nekaj “krepkih” besed, zato sta 30-letni Mariborčan in 28-letni Kočevec, stekla za njim iz lokala in ga po približno 100 metrih ujela na avtobusnem postajališču pri glavni cesti. Tam sta z njim fizično obračunala in se nato vrnila v gostinski lokal.

Eden od njiju je videl natakarico, ki v rokah drži telefon. Pristopil je do nje, jo z roko prijel za vrat, z drugo roko pa jo udaril po obrazu in ji zagrozil, da ne sme klicati policije. Kmalu zatem se je osmerica s službenim kombijem odpeljala.

Policisti bodo zato dva vojaka, 30-letnega Mariborčana in 28-letnega Kočevca, kazensko ovadili zaradi utemeljenega suma nasilništva in uvedli hitre postopke zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru.

V omenjenem primeru gre za dva ločena postopka ugotavljanja krivde, so za STA pojasnili v Slovenski vojski (SV). Kazenski postopek vodita skladno s kazensko zakonodajo policija in tožilstvo. Slovenska vojska pa skladno z delovnopravno zakonodajo vodi disciplinski postopek. V postopku ugotavljajo okoliščine dogodka in morebitno disciplinsko odgovornost vpletenih, postopek pa še ni zaključen, so navedli v odzivu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine