16 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Policisti zabeležili mlatenje med migranti na Ilirski

V preteklih 24 je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 180 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 67 dogodkov, s področja javnega reda in miru 40 dogodkov in s področja prometne varnosti 61 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 11 vlomov in 8 poškodovanj tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 17 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Kršiteljem cestnoprometnih predpisov so policisti zasegli 4 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 5-krat na javnem kraju in 1-krat v zasebnem prostoru.

Policisti PU Ljubljana so bili v preteklih 24 obveščeni o 11 vlomih, od tega je v 4 primerih ostalo pri poskusu.

Na območju Domžal so neznani storilci vlomili v garažo, ali je kaj odtujenega, še ni znano. Za Bežigradom je bilo vlomljeno v klet, iz katere je bilo odtujeno kolo, v Kočevju so neznanci vlomili v prodajalno in odtujili nekaj gotovine. V Mostah je bilo vlomljeno v poslovni prostor, odtujeno je bilo okoli 100 evrov gotovine. Na Vrhniki so neznanci vlomili v gradbeni kontejner, odtujeno je bilo orodje.

Včeraj okoli 16.50 so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na Ilirski ulici v Ljubljani, v katerega je bilo vpletenih več oseb.

Po do sedaj zbranih obvestilih je ugotovljeno, da sta se na Ilirski ulici zadrževala drž. Libije in drž. Palestine, ko je do njiju pristopila skupina 4 moških (prav tako tujcev). Med njimi je prišlo do spora in med dvema tudi do fizičnega obračuna. V tem je drž. Libije zagrabil kolo ter ga vrgel, pri tem pa zadel parkiran osebni avtomobil znamke Toyota yaris. Policisti so ob posredovanju na kraju prijeli dve osebi, preostali pa so se razbežali.

Policisti z zbiranjem obvestil in identifikacijo oseb nadaljujejo tudi danes. Poleg kršitev s področja javnega reda in miru pa policisti obravnavajo tudi sum kaznivega dejanja Poškodovanja tuje stvari in povzročitve Lahke telesne poškodbe (lažje poškodbe je utrpel drž. Palestine).

Danes okoli 7. ure so bili policisti obveščeni o prometni nesreči s poškodbami v križišču Bleiweisove in Šubičeve ulice v Ljubljani. Po prvih zbranih obvestilih je ugotovljeno, da je voznik osebnega vozila vozil po Bleiweisovi cesti iz smer Centra proti Viču ter v križišču s Šubičevo zavijal levo na le-to. Pri tem je zaprl pot vozniku motornega kolesa, ki je takrat pripeljal iz nasprotne smeri. V nesreči je motorist utrpel poškodbe, z reševalnim vozilom je bil odpeljan v KC Ljubljana. Glede okoliščin nesreče policisti še zbirajo obvestila.

Zadnje novice

Sorodne vsebine