21.4 C
Ljubljana
sobota, 13 julija, 2024

Policisti: Vlada v konflikt z lastno policijo in vojsko, varnost državljanov je ogrožena

Piše: Moja Dolenjska

Vodstvo Policije še do danes, 18. junija, ni objavilo podatkov o nedovoljenih migracijah do konca maja. Podatki iz dnevnih poročil novomeške policijske uprave pa kažejo, da so policisti zgolj ob koncu tega tedna obravnavali in prijeli 264 tujcev, od tega 259 na območju Brežic in 5 v Žuničih (občina Črnomelj).

V Žuničih so prijeli 2 Maročana, Sirijca, Palestinca in Alžirca.

Posavju so obravnavali državljane Sirije (73), Afganistana (69), Bangladeša (21), Turčije (17), Pakistana (13), Iraka (11), Indije (10), Rusije (10), Nepala (8), Irana (8), Somalije (3), Mongolije (3), Burundija (3), Egipta (2), Šrilanke (2), Maroka (2) in po enega Kitajske, Palestina in Azerbajdžana.

Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni, so včeraj sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Domačini drugače: Hodijo po cesti in prosijo za cigarete

Ob tem dodajmo, da so v nedeljo domačini poročali, da nezakoniti migranti hodijo po cesti na relaciji Žuniči – Adlešiči, da jih je okoli 20, ustavljajo avtomobile in prosijo za cigarete. V policijskih poročilih tega zaenkrat še ni zaznati, bodo pa lahko pozneje, saj je to odvisno tudi od tega, koliko jih policisti uspejo popisati v enem dnevu.

Policisti: Varnost državljanov je ogrožena

Stanje v policiji je izredno kaotično. Policistov primanjkuje, v policijskem sindikatu opozarjajo, da gre vlada v konflikt z lastno policijo in tudi vojsko. Namenoma krši veljavna pravila in kriterije, v času zaostrenih varnostnih razmer s svojo neodgovorno in zavržno politiko ignorira policiste in vojake, ki so ključni subjekt na področju notranje varnosti in obrambe države. Po mnenju sindikata vse to neposredno prispeva k ogrožanju varnosti prebivalcev. Navajajo:

“Vlada zavestno in naklepno zavira razvoj, zaposlovanje, pravično plačilo ter motiviranost policistov in vojakov za opravljanje njihovega dela, vse z namenom, da bi nas pasivizirala in obvladovala.”

Jedrne države EU v notranjo varnost in obrambo vlagajo znatna dodatna sredstva. Kljub temu dejstvu pa slovenska vlada počne ravno nasprotno, saj zaradi lastne nekompetentnosti slepo sledi mnenju uradnikov, ki izživljajo svoje frustracije do sistemov notranje varnosti in obrambe.

S tem sporočajo, da jim varnost države članice EU in njenih prebivalcev ne predstavlja prioritete – pomembnejše so jim lastne koristi!

Vlada s svojim nepremišljenim in ponižujočim ravnanjem povzroča vedno večje nezaupanje prebivalcev v pravno državo in neposredno negativno vpliva na posameznikovo občutenje in percepcijo varnosti. Sindikat policije zato ne čudi, da smo vse pogosteje priča ustanavljanju t. i. vaških straž in drugih skupin katerih namen je nezakonito prevzemanje nalog policije. Dodali so:

“Pričakovati je, da bomo zaradi takšnega odnosa lahko kmalu soočeni še z neobvladovanjem migracij, povečanjem števila kaznivih dejanj in vse manjšo operativnostjo policijskih in vojaških enot, kar bo imelo katastrofalne posledice za varnost države in njeno prebivalstvo.”

Vir

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine