6.4 C
Ljubljana
četrtek, 23 septembra, 2021

Policisti vklenili razgrajače: eden pretepal partnerko, drugi pa s pištolo grozil na sedežu občine ter ustrahoval prebivalce Črnomlja

Včeraj okoli 20. ure so se novomeški policisti odzvali na klic na pomoč zaradi nasilja v družini.

 

Ob prihodu na kraj sta policista izsledila nasilneža, ki pa ni hotel sodelovati v postopku. Vpil je na policista, poskušal je zapustiti kraj, kar sta mu onemogočila, potem pa jima grozil in pozival k pretepu. Zoper njega sta uporabila prisilna sredstva in ga obvladala.   Zbrala sta obvestila in ugotovila, da je 33-letni nasilnež, ki je bil pod vplivom alkohola, ob prisotnosti otroka izvajal fizično in psihično nasilje nad partnerko in ji z nožem grozil, da jo bo ubil. Zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil življenje, osebno varnost in svobodo žrtev, so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil, po zaključeni policijski preiskavi pa ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini, zanemarjanja otroka in surovega ravnanja in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, ko opravlja naloge varnosti.

To pa seveda ni bil edini razgrajač tistega večera. Ponoči so črnomaljske policiste poklicali na pomoč iz stanovanjskega bloka v Črnomlju, kjer naj bi moški motil javni red in mir s predvajanjem glasne glasbe in vpitjem. 27-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

V Črnomlju so prav tako prijeli 27-letnika, ki je grozil občanom in policistom. Policisti in kriminalisti so namreč na območju Bele krajine obravnavali več kaznivih dejanj in kršitev, ko je 27-letni nasilnež ustrahoval občane in grozil policistom. Osumljenec je na javnem kraju občane ustrahoval s pištolo in posameznikom grozil, da bo z njimi obračunal. Grožnje in žaljivke je izrekal tudi policistom in kriminalistu. Med preiskavo je bilo ugotovljeno, da je 27-letnik razbil tudi vrata gostinskega lokala v Črnomlju, v notranjosti izpraznil vsebino gasilnega aparata in povzročil premoženjsko škodo. Kriminalisti so na podlagi zbranih ugotovitev pri preiskavah kaznivih dejanj pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja osumljenca. V hišni preiskavi so našli imitacijo pištole s katero je grozil. Storilec se je poskušal izogniti kazenskim postopkom in je pobegnil na Hrvaško, kjer so ga prijeli hrvaški policisti, saj je tudi tam kršil javni red in mir in v gostinskem lokalu ogrožal in ustrahoval goste. Hrvaški varnostni organi so ga po zaključenem postopku na sodišču predali našim policistom, ki so mu odvzeli prostost in ga pridržali.

27-letnega moškega so policisti in kriminalisti v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja, zaradi katerih je že prestajal   zaporno kazen (požigi vozil, pretepi, grožnje, napadi na policiste, poskus požiga policijske postaje itd.). Novomeški kriminalisti so ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ta pa je zanj odredil pripor. Nadaljujejo s preiskavami in ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj groženj, nasilništva, napada na uradne osebe, ko opravljajo naloge varnosti, preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in poškodovanja tuje stvari. Z ugotovitvami bodo kazensko ovadbo dopolnili.

Policisti in kriminalisti so med preiskavami kaznivih dejanj pridobili podatke, da je osumljenec ustrahoval in grozil še več osebam, ki pa si zaradi strahu pred njegovim maščevanjem kaznivega dejanja niso naznanili policiji. Vse morebitne žrtve oziroma oškodovance pozivamo, da se zglasijo na najbližji policijski postaji ali pokličejo policiste in jih seznanijo s protipravnimi ravnanji osumljenca. Policisti se bodo takoj odzvali, zbrali potrebna dokazila in o tem seznanili pristojno tožilstvo. Žrtve na ta način lahko   pomembno prispevajo k ustreznemu sankcioniranju osumljenca in ohranjanju varnosti v svojem okolju.

Koprski policisti so včeraj ob 18.15 posredovali v zasebnem stanovanju v Šalari, kjer so sprli trije člani družine. Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti vsem trem izdali plačilni nalog.

Zadnje novice

Ste jo videli?

Sorodne vsebine