28 C
Ljubljana
sreda, 28 julija, 2021

Policisti v manj kot pol ure prijeli oborožena roparja iz bencinske črpalke v Ljubljani

Danes nekaj po 19. uri so bili policisti  obveščeni o ropu prodajalne bencinskega servisa ob Celovški cesti v Ljubljani.

Po do sedaj zbranih obvestilih je ugotovljeno, da sta zamaskirana storilca vstopila v prodajalno. Od zaposlenih sta z orožjem v rokah in grožnjami zahtevala gotovino, ki sta jo vzela, nato pa s kraja pobegnila. Na kraj je bilo napotenih več policijskih patrulj.

Policisti so na podlagi informacij, ki jih je posredoval občan, izsledili vozilo s katerim sta se storilca odpeljala, ter ga pričeli ustavljati z modrimi lučmi in sireno. Voznik ni ustavil, pač pa je z vožnjo nadaljeval proti centru Ljubljane, na poti pa storil več prekrškov in trčil v najmanj dve vozili. Policisti so vozilo uspešno ustavili v križišču Vilharjeve in Celovške ceste, kjer so prijeli enega storilca. Drugi je zbežal s kraja, a so policisti tudi tega prijeli v bližini železniške postaje. Eden izmed storilcev je imel pri sebi tudi orožje. Pred prijetjem so policisti izstrelili štiri opozorilne strele. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Policisti so osumljenima odvzeli prostost, ogled kraja, zbiranje obvestil pa še poteka, zato vam več informacij trenutno ne moremo podati.

Občanu se za koristne informacije, ki so pripomogle k hitremu prijetju storilcev iskreno zahvaljujemo.
 

Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine