9.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Policisti v Ljubljani ujeli tatu orodja. Če so vam pred kratkim ukradli orodje, poglejte naslednje fotografije

V  soboto,  6. 3. 2021 okoli 11.30, so bili ljubljanski policisti obveščeni o kaznivem dejanju roparske tatvine na območju Šiške. Oškodovanec je zalotil dva neznanca, ki sta vlomila v njegov kombi in mu ukradla orodje. Ko sta neznanca opazila lastnika, ki se jima približuje sta pobegnila v osebno vozilo znamke Renault scenic, ter se s kraja odpeljala pri tem pa skoraj povozila oškodovanca, ki je želel vozilo ustaviti. Odtujila sta ročno orodje in  s tem povzročila okoli 500 evrov škode.

Eden izmed osumljencev, 43 letni Ljubljančan, je bil 10. 3. 2021, z istim vozilom zaradi cestno prometnih prekrškov ustavljen na območju Ljubljane. Na vozilu je imel nameščene ukradene registrske tablice, vozil je brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

V nadaljevanju  so policisti z zbiranjem obvestil ugotovili, da je utemeljeno osumljen tudi omenjene kraje orodja n še enega kaznivega dejanja tatvine orodja na območju Most. Zatem so pri njemu doma opravili hišno preiskavo kjer so našli  večinoma ročno električno in baterijsko orodje. Sumi se, da je bilo orodje ukradeno iz gradbišč, gradbenih kontejnerjev in vozil na širšem območju Ljubljane.

Osumljenec je bil zaradi sumov kaznivih dejanj roparske tatvine, velike tatvine in prikrivanja priveden k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. Drugi osumljenec prvoopisanega kaznivega dejanja še ni znan.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi sumov kaznivih dejanj in hkrati
naprošajo vse morebitne oškodovance, ki prepoznajo orodje iz priloženih
slik, da o tem obvestijo policijo na št. 113, najbližjo enoto policije ali
Policijsko postajo Ljubljana Vič na št.  (01) 470 09 60.

Vir: PU Ljubljana

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine