16.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Policisti v Kopru ustavili Audi A3 v katerem je bil večkratni goljuf iz Italije

Včeraj je Operativno komunikacijski center PU Koper ob 20.56 uri prejel klic občana, na podlagi katerega so policisti, v Kopru pri Bonifiki, zaustavili vozilo Audi A3, temno modre barve, nemških registrskih številk.

Identificirali so voznika in ugotovili, da gre za 44-letnega državljana Italije, iz Neaplja, katerega opis in vozilo ustrezata moškemu, ki je v zadnjem mesecu izvršil več kaznivih dejanj na območju PU Koper.

V nadaljnem postopku je bilo ugotovljeno, da zanj obstaja utemeljen sum, da je izvršil najmanj pet kaznivih dejanj goljufije (po 211/5-1 členu Kazenskega zakonika), in sicer na način, da je oškodovancem lažno prikazoval, da so s premikom svojega vozila povzročili poškodbo na vzvratnem ogledalu njegovega osebnega avtomobila Audi A3, modre barve, nemških registrskih številk.

V nobenem od obravnavanih primerov storilec ni želel obveščanja policije in je vztrajal, da žrtev tako nastalo škodo poravna takoj na kraju, s plačilom gotovine v višini med 100 in 150 eurov.

Zoper 44-letnega državljana Italije bo na pristojno tožilstvo podana kazenska ovadba za več kaznivih dejanj goljufije, za kar je predpisana denarna kazen ali zapor do enega leta. Policija informacije še zbira, saj obstaja velika verjetnost, da je bilo oškodovancev še več.

Na Policijski upravi Koper so zasledili, da na družbenih omrežjih kroži fotografija opisanega vozila Audi A3, nemških registrskih številk, z opozorilom, da voznik vozila izvaja goljufije s pretvezo poškodovanega ogledala, policija zato vsem, ki ste bili žrtev podobne goljufije, svetuje, da to čim prej prijavite na 113 ali na najbližji policijski enoti.

Vir: Policijska uprava Koper

Zadnje novice

Sorodne vsebine