4.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Policisti ustavili voznika, ki je bil tako pijan, da še iz avta ni mogel stopiti

Policisti so včeraj zvečer na območju Tržiča iz prometa izločili  voznika,  ki  mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal skoraj tri promile alkohola (1,37 mg/l).

 

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

   –           2 obvestili o prometnih nesrečah;

   –           po 1 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter v zasebnem prostoru;

   –           s področja kriminalitete pa naznanila sumov kaznih dejanj vlom.

   –           Preiskava  nasilne  smrti  na območju Radovljice še poteka, danes se nadaljuje  obdukcija  trupel.  Zato vas s končnimi ugotovitvami še ne moremo seznaniti.

   –           Zaradi  vožnje  brez  veljavnega  vozniškega dovoljenja so policisti zasegli eno vozilo.

   –           Iz prometa so policisti včeraj izločili voznika z 1,37 mg/l alkohola in ga pridržali do streznitve.

Promet.  Neznani voznik je včeraj opoldan na Trati v Škofji Loki poškodoval zapornico  na  zavarovanem  prehodu  ceste čez železniško progo. Na prehodu ceste čez železniško progo ima vlak prednost pred vsemi udeleženci cestnega prometa,  kar  udeleženci  prosimo  upoštevajte  in se ravnajte po prometni

signalizaciji,  ki je tam zato, da vas obvaruje. Trčenje vlaka v vozilo ali pešca se običajno konča tragično. Zato ne silite v nevarnost.

Sam ni mogel stati. Policisti so včeraj zvečer na območju Tržiča iz prometa izločili  voznika,  ki  mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal skoraj tri promile alkohola (1,37 mg/l). Voznik je ne samo vozil nezanesljivo, iz avta v  kontroli  sploh  ni mogel stopiti in je za volanom zaradi pijanosti bolj kot  ne  spal.  Iz  vozila  so  ga  zato  spravili policisti in mu odredili pridržanje  do  streznitve.  Zaradi  hujšega  prekrška  bo  obravnavan pred pristojnim okrajnim sodiščem.

Take  vrednosti  niso  pogoste,  so  pa  vendarle  več  kot  zgolj redke. V letošnjem  letu  je  imelo  60%  pijanih povzročiteljev prometnih nesreč na Gorenjskem  več  kot  1,11  promila  alkohola (13 od 22). Povprečna stopnja alkohola  pri  povzročiteljih v letošnjem letu znaša 1,20 promila alkohola. Vozite le trezni!

Kriminaliteta.  Včeraj ponoči je neznani storilec poškodoval vrata podzemne garaže na Nazorjevi ulici v Kranju, v Bistrici pri Tržiču je bil obravnavan poskus  vloma  v  stanovanjsko  hišo,  v  Tržiču  pa  je  bilo  obravnavano poškodovanje kablov poslovnega subjekta na napravi.

Vir: Policijska uprava Kranj

Zadnje novice

Sorodne vsebine