5.2 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Policisti ujeli bosanska državljana, ki sta oropala bencinski servis na Celovški cesti v Ljubljani

Danes okoli 7. ure so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o ropu v prodajalno bencinskega servisa ob Celovški cesti v Ljubljani.

Po do sedaj zbranih obvestilih je ugotovljeno, da je moški vstopil v prodajalno ter z grožnjami, ki jih je podkrepil z nožem od zaposlenih zahteval gotovino.  Sam je nato odtujil gotovino, nakar pa s kraja peš pobegnil v smeri Litostrojske ceste.

Policisti so takoj po obvestilu pričeli z aktivnostmi za izsleditev storilca, ugotovljeno je bilo, da naj bi se osumljenec po dejanju umaknil v eno izmed bližnjih stanovanj.

Policisti so kraj zavarovali in v tem trenutku tudi že prijeli osumljenca. Na kraju so prijetje izvedli policisti Generalne policijske uprave. Dopolnjeno: Policisti so prostost odvzeli dvema osebama. 

Ogled kraja, zbiranje obvestil še poteka. Ko bo preiskava zaključena  bomo naše sporočilo dopolnili.

Dopolnjeno: Po do sedaj zbranih obvestilh je znano, da je37-letni drž. BiH, vstopil v prodajalno ter z grožnjami in nožem zahteval od zaposlenih gotovino. Sam je nato gotovino odtujil, nato pa s kraja peš pobegnil v smeri Litostrojske ceste skupaj s 35-letnim osumljencem, prav tako državljanom BiH, ki je v času dejanja opazoval okolico.

Po dejanju je za osumljencema stekla zaposlena, ki je policistom tudi sporočila smer bega. Osumljenca sta se zatekla v eno od stanovanj na Litostrojski cesti, kjer so ju v nadaljevanju prijeli policisti Generalne policijske uprave.

Ob prijetju se osumljenca nista upirala, prav tako ni bil nihče poškodovan. Zoper oba je bilo odrejeno pridržanje. V preteklosti sta bila že obravnavana za kazniva dejanja. Policisti s preiskavo še nadaljujejo.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine