15.2 C
Ljubljana
sobota, 18 septembra, 2021

Policisti ujeli brezdomca, ki je vlamljal v barke in plovila v izolskem mandraču

Policisti Policijske postaje Izola so uspešno preiskali serijo sedmih premoženjskih kaznivih dejanj vlomov v barke in plovila, privezana v izolskem mandraču, v zadnjem mesecu.

 

Dejanja je osumljen 33-letni brezdomec, sicer doma z območja Ljubljane, ki je z bark kradel oblačila, hrano in pijačo, pa tudi tehnične predmete, kot so računalniki in tablice, in jih prodajal naprej.

Koprski policisti so naknadno istega osumljenega povezali še z drugimi podobnimi kaznivimi dejanji, ki jih je izvršil na območju Kopra in Ankarana. Vlomil je v dva gostinska lokala v Kopru, 6 bark v Kopru in Ankaranu, povezali pa so ga tudi s tatvino štirih koles. Eno kolo mu je bilo zaseženo in je že vrnjeno lastniku.

Osumljeni je bil predhodno že obsojen za podobna premoženjska kazniva dejanja in je zaradi njih na prestajanju pogojne kazni. Po končanem policijskem pridržanju je bil priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, ki je zanj odredil pripor.

Osumljencu so bili med policijskim postopkom zaseženi tudi nekateri predmeti, za katere utemeljeno sklepajo, da izvirajo iz še neprijavljenih kaznivih dejanj. Občane pozivajo, da se, v kolikor na fotografijah prepoznajo svoje predmete, zglasijo na PP Izola.

Vir: Policijska uprava Koper

Zadnje novice

Sorodne vsebine