18.3 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Policisti so v Kranju in Tržiču obravnavali pretepe med različnimi posamezniki

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih dveh dneh sprejel:

   –          1 obvestilo o prometni nesreči z materialno škodo;

   –          11 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 10 v zasebnih prostorih;

   –          s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj poškodovanje tuje stvari in nasilje v družini s prepovedjo približevanja žrtvi nasilja.

   –          Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo, ki tudi ni bilo registrirano.

Dogodki:

   –          Na  Rupi  in  na  Planini  v Kranju so policisti obravnavali prijavo uporabe  pirotehnike na javnem kraju. Oseb niso izsledili. Pozivamo k upoštevanju predpisov s področja varne uporabe pirotehnike.

   –          Na  javnih krajih so bili v Kranju in Tržiču obravnavani pretepi med posamezniki.  V Tržiču sta se sprla soseda. Eden od njiju je uporabil palico,  nastala  pa  je  tudi manjša škoda na vozilu. V Kranju so po prvih  podatkih  trije  najstniki lažje poškodovali četrtega fanta. V obeh  dogodkih  policisti  vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja.

      Ravno  tako  v  Kranju  so policisti obravnavali občana, ki je udaril drugo osebo. Proti kršitelju se vodi prekrškovni postopek.

   –          Jeseniški policisti so v petek zvečer obravnavali požar na zabojniku za papir. Nastala je materialna škoda. Postopek še poteka.

   –          V  Stražišču  so  policisti  v  petek  dopoldan obravnavali kurjenje odpadnega  kartona  v  sodu.  O dejanju bodo policisti obveščali drug pristojni organ.

   –          Kranjski  policisti so v petek dopoldan prevzeli najden denar, ki je bil  v okolici Kranja pozabljen na bankomatu. Z njim ravnajo v skladu s predpisi o najdenih stvareh.

   –          Na  Vodopivčevi  ulici  v  Kranju  so  policisti  včeraj obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila.

   –          Kranjski  policisti  so  danes ponoči na podlagi prijave obravnavali voznika,  ki  je bil pod vplivom alkohola (0,56 mg/l). Proti njemu je uveden  prekrškovni  postopek  zaradi  kršitve  prometnih  pravil  in prepovedi gibanja ponoči.

   –          Včeraj so policisti na območju Kranjske Gore in Cerkelj na Gorenjskem poostreno nadzirali prehajanje mej občin in ugotovili kršitve odloka.

      Policisti zato pozivajo   k  upoštevanju  ukrepov  za  preprečevanje  širjenja koronavirusa.

Vir: Policijska uprava Kranj

Zadnje novice

Sorodne vsebine