14.3 C
Ljubljana
sobota, 18 septembra, 2021

Policisti so v dveh primerih uspešno uporabili prisilno sredstvo »stinger«

Včeraj zvečer so policisti PP Vrhnika pri kontroli prometa na Stari Vrhniki začeli ustavljati voznika osebnega vozila BMW, ki pa ni upošteval znakov policistov in s svojo vožnjo pospešeno nadaljeval proti Ulovki.

 

Kljub večkratnemu pravilnemu ustavljanju voznik ni ustavil, zato so policisti na podlagi odobritve OKC uporabili prisilno sredstvo stinger, ki ga je voznik prevozil pri Zaplani, pri tem so bile predrte tri pnevmatike na vozilu kršitelja. Voznik je takoj po uporabi Stingerja vozilo ustavil, nihče v dogodku ni bil poškodovan. V nadaljnjem postopku je bilo ugotovljeno, da je 37-letni voznik vozil pod vplivom alkohola (0,52 mg/l) in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so policisti zasegli, kršitelju so izdali plačilni nalog za kršitve ZPrCP, prav tako bo zoper njega podan obdolžilni predlog na sodišče.

Danes okoli 3. ure so policisti PP Grosuplje na relaciji Struge – Kočevje ustavljali voznika Peugeota 206, ki kljub večkratnemu pravilnemu ustavljanju ni ustavil. Z vožnjo je voznik nadaljeval skozi naselje Rapljevo proti Kočevju. Policisti so na podlagi odobritve OKC uporabili prisilno sredstvo stinger, ki ga je voznik prevozil in nadaljeval z vožnjo kljub predrtim pnevmatikam, v smeri Male gore, nato pa ustavil. Voznik in dva potnika sta poskušala zbežati, vendar so jih policisti prijeli. V postopku je bilo ugotovljeno, da voznik (21) nima veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu je bila nameščena ukradena registrska tablica. Vozilo so policisti zasegli, pri tem pa je 35-letni potnik pričel policiste žaliti in na njih vpiti ter groziti. Ker se kljub pozivom policistov ni umiril, mu je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje v skladu z Zakonom o prekrških. Vozniku je bil izdan plačilni nalog, prav tako bo zoper njega podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje zatajitve in podan obdolžilni predlog na sodišče zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Zadnje novice

Sorodne vsebine