-0.7 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Policisti so na podlagi odredb pristojnega sodišča opravili hišni preiskavi in pri tem zasegli dve pištoli

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 175 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 32 dogodkov, s področja javnega reda in miru 44 dogodkov in s področja prometne varnosti 63 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 8 tatvin, vlom (ki je ostal pri poizkusu) in 2 primera poškodovanja tuje stvari. S področja prometne varnosti so obravnavali 14 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili. S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 15 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med 24. 9. 2020, od 6. ure in 25. 9. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Domžal izsledili in prijeli 3 tujce (drž. Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Prijeta vlomilca

Bežigrajski policisti so bili 2. 9. 2020 v nočnem času obveščeni o vlomu v trgovino za Bežigradom. Ugotovljeno je bilo, da sta dva storilca na vzvod vlomila skozi vhodna vrata trgovine in iz notranjosti odtujila za okoli 2000 evrov kave in tobačnih izdelkov. Policisti so kmalu po dogodku v bližini izsledili 47-letnega Ljubljančana, ki so mu odvzeli prostost. Zoper osumljenega so podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo zaradi suma, da je storil kaznivo dejanje velike tatvine. Policisti pa še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev drugega za zdaj še neznanega storilca.

24. 9. 2020 v nočnem času so bili bežigrajski policisti s strani občana obveščeni o vlomu v trgovino na Bratovševi ploščadi, v bližini pa je bila opažena oseba s kolesom. Na kraju so ugotovili, da je bilo na vzvod vlomljeno skoz vhodna vrata in iz notranjosti odtujeno za okoli 200 evrov tobačnih izdelkov. Pri pregledu širše okolice so policisti izsledili 43-letnega Metličana, ki se je postopku s policisti želel izogniti, vendar so ga prijeli kmalu po dogodku, mu odvzeli odtujene predmete in odredili pridržanje. Zoper osumljenega so podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo zaradi suma, da je storil kaznivo dejanje velike tatvine.

Opravljene hišne preiskave

Grosupeljski policisti so včeraj pri 17 in 19-letniku z območja Grosuplja na podlagi odredb pristojnega sodišča opravili hišni preiskavi in pri tem zasegli dve pištoli, več različnih nabojev, okoli 6 gramov prepovedane droge konoplje in ukradeno registrsko tablico. Zaseženi predmeti so bili poslani v analizo, nato pa zoper oba sledi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče, zoper 19-letnika pa tudi kazenska ovadba zaradi posesti ukradene registrske tablice.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine