5.6 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Policisti so na območju Kranja v nekaj urah ugotovili 29 kršitev prometnih pravil

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

 

   –           7 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 2 s telesnimi poškodbami;

   –           5 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju;

   –           s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom, ponareditev denarja in nasilje v družini.

   –           Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli eno vozilo.

Nasilje  v  družini

Policisti  so  včeraj  obravnavali  moškega,  ki je v zasebnem  prostoru  lažje  poškodoval nekdanjo partnerko. Dogodek policisti obravnavajo  kot  kaznivo  dejanje,  moškemu  pa  so  izrekli tudi prepoved približevanja žrtvi. Prijavite nasilje, ko do njega pride!

Dogodki:

   –           Včeraj  so  policisti  na območju Kranja v napovedani akciji nadzora hitrosti  v  nekaj  urah  ugotovili 29 kršitev prometnih pravil. V 18 primerih  so  vozniki  prekoračili  hitrost. V naselju je na omejitvi 50km/h  najhitreje  vozil  voznik  s 85 km/h. Devet kršiteljev, ki so prekoračili  hitrost, je bilo motoristov, en voznik tovornega vozila, ostali  pa so bili udeleženci z osebnimi vozili. V poostrenem nadzoru se  je  izkazalo,  da  je  bilo  kršitev manj na krajih, kjer so bili policisti  vidni,  medtem,  ko so bile večje prekoračitve ugotovljene pri   izvajanju   meritev  iz  civilnega  vozila  in  brez  asistence policistov.  V  Kokri  so  se  občani  policistom  včeraj tudi osebno zahvalili   za   njihovo   prisotnost.   Z   nadzori  bodo  policisti nadaljevali.

   –           Divjad je bila minuli dan povožena v Spodnjih Dupljah in Lescah.

Prometne  nesreče

Gorenjski  policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči  s  telesnimi poškodbami. Policija: Zjutraj je kolesarka v Kranju padla preko krmila  kolesa  in  se  poškodovala.  Glede na zbrana obvestila je eno roko spustila  s  krmila kolesa, z drugo pa začela zavirati. Še ena kolesarka pa je pri manevru zaviranja padla med vožnjo s Krvavca. Kolesarjem ne gre prav dobro,  v  nesrečah  so  udeleženi  praktično  vsakodnevno in skoraj vsi so poškodovani.  Razloga  za  nesreče  na  strani  kolesarjev sta največkrat v neprilagojeni hitrosti in vožnji preblizu roba vozišča, kadar gre za krivdo voznikov  pa  je  vzrok  največkrat  izsiljevanje  prednosti  na križiščih. Kolesarje  pozivamo  k  večji  previdnosti  in  varnejši  uporabi prometnih površin.

Kriminaliteta

V  Mojstrani  je  bilo  vlomljeno  v  objekt  za  izvajanje dejavnosti.  Odtujen  je bil manjši znesek denarja. Na Ješetovi in Bavdkovi ulici  v Kranju je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo. Odtujen je bil denar in  nakit. V Ribčevem Lazu in naselju Brod v Bohinju pa je bilo vlomljeno v dve  vozili.  V drugem primeru je bil odtujen nahrbtnik. Obakrat je bilo na vozilu  razbito  steklo.  Stvari,  ki  so  lahko  tarča tatov ne puščajte v vozilu.

Vir: Policijska uprava Kranj

Zadnje novice

Sorodne vsebine