9.9 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Policisti razkrili lažni strelski obračun v Mariboru

Mariborski kriminalisti so preiskali januarski strelski obračun, ki se naj bi zgodil na Ulici heroja Nandeta 10. januarja letos. Ugotovili so, da sta prijavitelja sama “zrežirala” dogodek in tako storila kaznivo dejanje.

Policija je 10. januarja prejela prijavo dveh oseb, da je neznanec med vožnjo streljal na njun osebni avtomobil znamke VW. Nato sta zoper neznanega storilca naznanila sum storitve kaznivega dejanja poskusa uboja.

Med preiskavo so policisti na podlagi zbranih podatkov ugotovili, da sta prijavitelja sama streljala na vozilo, sta priredila kraj kaznivega dejanja, torej domnevnega streljanja, o čemer sta se predhodno dogovorila, ter nato tudi podala lažno prijavo in sprožila policijsko preiskavo.

Policija je zato proti njima 3. maja 2018 podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja krive ovadbe. Eden izmed dvojice je stari znanec policije (večkrat obravnavan zaradi nasilništva), pri čemer je bil že konec marca letos ponovno priprt zaradi nasilja.

Zadnje novice

Sorodne vsebine