23.8 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 70 nujnih dogodkih

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  70 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 236 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči,  v  katerih  so se udeleženci lažje poškodovali in deset prometnih nesreč,  v  katerih  je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema  cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj.

Posredovali  so  zaradi  12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih  krajih  in  v  zasebnih  prostorih.  S  področja  kriminalitete  so obravnavali  sume kaznivih dejanj groženj, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi  iskanja pogrešane osebe, najdbe neeksplodiranega ubojnega sredstva, poskusov izmika mejni kontroli  in nezakonitih prehodov državne meje.

Pod vplivom alkohola

Policisti  PP  Sevnica  so bili okoli 19.30 obveščeni o prometni nesreči na Blanci.  Opravili  so  ogled  in  ugotovili, da je 61-letni voznik osebnega avtomobila  zaradi  vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom,  zapeljal s ceste in trčil v prometno signalizacijo. Povzročitelj, ki  se je v nesreči lažje poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,61 miligramov alkohola. Policisti bodo o kršitvah cestno prometnih predpisov z obdoložilnim predlogom seznanili sodišče.

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti  so  med  kontrolo  prometa v Zagradu pri Otočcu ustavili voznika osebnega  avtomobila BMW X5. Med postopkom so ugotovili, da 26-letni voznik vozi avtomobil kljub prepovedi nadaljnje vožnje, ki so mu jo zaradi kršitev cestno  prometnih  predpisov izrekli v popoldanskih urah. BMW so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

Na  Trški  Gori  je  neznanec poskusil vlomiti v dve zidanici. V notranjost objektov  ni  uspel priti, nastala je le premoženjska škoda zaradi poškodbe okna in vrat.

Poskusi izmika mejni kontroli

Na  mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila  registrskih oznak Bosne in Hercegovine. Policisti so opravili mejno kontrolo  in pregled tovornega vozila, kjer so na podvozju našli državljana Tunizije,  ki se je poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v  Slovenijo.  Tujec  je  bil  zaradi slabega zdravstvena stanja odpeljan v bolnišnico,  kjer  so  ga  oskrbeli,  kasneje  pa  so  ga policisti predali hrvaškim  varnostnim  organom.  Na  podvozju  tovornega  vozila  bolgarskih registrskih  oznak  so  našli še dva državljana Libije, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli. Predali so ju hrvaškim policistom.

Nezakoniti prehodi držane meje

Policisti  so  med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje na območju Radencev,  Učakovcev (PP Črnomelj), Biča. Gorenje Nemške vasi (PP Trebnje), Velikega  Cerovca  (PP  Novo  mesto)  in  Podbočja  (PP Krško) izsledili in prijeli  63  tujcev,  ki  so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki  s 46 državljani Pakistana, devetimi državljani Bangladeša, petimi državljani Alžirije in tremi državljani Afganistana še niso zaključeni.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine