3.8 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

Policisti PU Novo mesto so posredovali v 64 nujnih primerih

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  64 nujnih primerih  in  na  številko  113 prejeli 236 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo  z lažjimi telesnimi poškodbami in osem prometnih nesreč, v katerih je  nastala premoženjska škoda.

Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda  in  miru  na  javnih  krajih  in  v  zasebnih  prostorih.  S področja kriminalitete   so   obravnavali  sume  kaznivih  dejanj  grožnje,  vlomov, poškodovanja  tuje  stvari,  ponarejanja  denarja in tatvin. Posredovali so zaradi  iskanja  pogrešane  osebe,  sprožitve  signalno  varnostne naprave, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitega prehoda državne meje.

Prometna nesreča v Brezovici pri Mirni

Policisti so bili nekaj po 14. uri obveščeni o prometni nesreči v Brezovici pri Mirni. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 53-letni voznik  osebnega  avtomobila  s  pripetim lahkim priklopnikom, ki je zaradi neprilagojene  hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki ga je vozila 64-letna voznica. Poškodovano voznico so oskrbeli reševalci in jo  odpeljali  v  bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče  vozil  pod  vplivom alkohola in mu zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Pod vplivom alkohola in brez vozniškega dovoljenja

Policisti  PP  Brežice  so  v  noči na 10. 6. med kontrolo prometa v Dobovi ustavili   voznika   osebnega   avtomobila  in  mu  zaradi  očitnih  znakov alkoholiziranosti  odredili preizkus. 40-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega  dovoljenja,  je  imel  v litru izdihanega zraka 0,57 miligramov alkohola.  Avtomobil  so  mu zasegli, izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Prijeli tatu na območju Dobruške vasi

Policisti so v noči na 10. 6. med kontrolo prometa na območju Dobruške vasi ustavljali  voznik  kombija.  Kršitelj  znakov  policistov  ni upošteval, s pospešeno  hitrostjo  je  nadaljeval  z  vožnjo  po kolovoznih poteh in med vožnjo  iz  vozila  odvrgel  več  kokoši, za katere obstaja sum, da so bile ukradene.  Policisti  so kršitelja ustavili v naselju v Dobruški vasi in mu zaradi  številnih kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog. Nadaljujejo  s  preiskavo  in  ugotavljanjem  okoliščin  kaznivega  dejanja tatvine.  Osumljenca  bodo  po  zaključeni  preiskavi  ovadili na pristojno tožilstvo.

Tatvina na območju Novega mesta

Na  delovišču  na območju Novega mesta je med 8. 6. in 9. 6. nekdo vlomil v gradbeni  zabojnik  in  odtujil motorno žago in vrtalnik. Škode je za okoli 700 evrov.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti  PMP  Obrežje  so  na  vstopu  v Slovenijo med kontrolo tovornega vozila  srbskih  registrskih  oznak  v  tovornem  delu našli dva državljana Afganistana,  ki  sta  se  poskušala  izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so v noči na 10. 6. med opravljanjem nalog varovanja državne meje na  območju  Obrežja  izsledili  in  prijeli  državljana  Kitajske,  ki  je nezakonito   prestopil  državno  mejo.  Policijski  postopki  s  tujcem  še potekajo.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

Zadnje novice

Sorodne vsebine