32.6 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Policisti PU Novo mesto so posredovali v 46 nujnih primerih; dodatni ukrepi za večjo varnost

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  46 nujnih primerih  in  na  številko  113 prejeli 166 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je  nastala  premoženjska  škoda. V Novem mestu so pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola in v Črnomlju zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih  predpisov.  Posredovali  so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru  na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali  sume  kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, vloma in tatvin.

Posredovali  so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitega prehoda državne meje.

Nesrečo povzročil motorist

Policisti  PP Novo mesto so bili okoli 12. ure obveščeni o prometni nesreči na  Ljubljanski cesti. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je  34-letni  voznik  motorja Honda F600 zaradi nepravilnega prehitevanja z motorjem  oplazil  osebni  avtomobil, izgubil oblast nad motorjem in padel. Lažje   poškodovanega  motorista  so  reševalci  oskrbeli  in  odpeljali  v bolnišnico.   Policisti  so  še  ugotovili,  da  motorist  nima  veljavnega vozniškega  dovoljenja,  vozil  je  neregistriran  motor na katerem ni bilo nameščene  registrske  tablice  in  storil  še več kršitev cestno prometnih predpisov in med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade. Motor so mu zasegli, zaradi  kršitev  izdali  plačilni  nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Okoli  15. ure se je zgodila prometna nesreča na avtocestnem priključku pri Dobruški vasi. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je 35-letni voznik osebnega  avtomobila  zaradi  neprilagojene  hitrosti  izgubil  oblast  nad vozilom,  zapeljal s ceste in trčil v prometno signalizacijo. Povzročitelj, ki  se  v  nesreči  ni  poškodoval,  je  imel v litru izdihanega zraka 0,85 miligramov  alkohola  (1,77  g/kg).  Odvzeli  so  mu  vozniško  dovoljenje, prepovedali  nadaljnjo  vožnjo,  zaradi  kršitve  izdali  plačilni nalog in zaradi vožnje pod vplivom alkohola na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Pod vplivom alkohola in brez dovoljenja

Črnomaljski  policisti  so  okoli  22.  ure med kontrolo prometa v Gribljah ustavili  voznika  osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola  odredili preizkus.  27-letni  kršitelj,  ki nima  veljavnega vozniškega  dovoljenja,  je  imel  v litru izdihanega zraka 0,32 miligramov alkohola.  Avtomobil  so  mu  zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Kršitelja pridržali

V  noči  na 11. 8. so policisti PP Novo mesto na Ljubljanski cesti ustavili voznika  osebnega  avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili  preizkus. 53-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,80 miligramov  alkohola  (1,66 g/kg). Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomil v skladišče

Med  5.  8.  in  10.  8.  je  v Semiču nekdo vlomil v skladišče podjetja in odtujil  več  toplotnih črpalk in klimatskih naprav. Škode je za okoli 5000 evrov.

Izkoristil odsotnost stanovalke

V   Črnomlju   je  okoli  12.  ure  neznanec  izkoristil  krajšo  odsotnost stanovalke,  ki se je nahajala na vrtu in vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo.  Pregledal  je  prostore  in našel ter odtujil denarnico z dokumenti, bančno kartico in denarjem.

Tatvine poljščin

V Šmihelu v Novem mestu je v noči na 10. 8. nekdo z zelenjavnega vrta odtujil okoli 50 kilogramov paradižnika in 5 kilogramov paprike. V poletnih mesecih običajno prejmemo več obvestil občanov o tatvinah vrtnin in  poljščin.  Na  Policijski  upravi  Novo mesto se zavedamo, da gre v teh primerih  za protipravna ravnanja, ki pomembno vplivajo na občutek varnosti naših  občanov  ne  glede  na  to,  da  gre  v  večini  primerov  za manjšo premoženjsko škodo.

Za povečanje varnosti

Policija: V  okviru  kadrovskih  zmožnosti  se  s povečano prisotnostjo policistov in drugimi   oblikami  policijskega  dela  prizadevamo  preprečevati  tovrstna dejanja  na  tistih  območjih, kjer so zaznane gostitve tatvin. Poleg naših policistov  občasno  naloge patruljiranja opravljajo tudi policisti vodniki službenih  psov  in  policisti  postaje  konjeniške policije. Policistka in policisti  Postaje  konjeniške  policije Ljubljana so se minuli konec tedna pridružili našim policistom in 7. 7. so izvajali naloge na območju Velikega Mraševega in Podbočja (PP Krško) in 8. 7. v okolici Novega mesta. Občane  pozivamo,  da  nas  obveščajo  o  sumljivih  vozilih  in osebah, ki izvršujejo  ali  bi  se  lahko pripravljale na izvrševanje kaznivih dejanj. Prepričani  smo, da smo v sodelovanju z občani lahko še bolj učinkoviti pri preprečevanju premoženjskih kaznivih dejanj.

Nezakoniti prehodi držane meje

Črnomaljski  policisti  so  pri  Bregu pri Sinjem Vrhu izsledili in prijeli državljana  Maroka,  ki  je  nezakonito  prestopil državno mejo. Policijski postopek s tujcem še poteka.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

Zadnje novice

Sorodne vsebine