14.7 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Policisti PU Murska Sobota med hišno preiskavo zasegli pirotehnične izdelke

Policisti  Policijske  postaje  M. Sobota so z zbiranjem obvestil na terenu prišli  do  informacije,  da se v neposredni bližini ene izmed Osnovnih šol vrši  prodaja  in uporaba pirotehničnih izdelkov.

 

Podana je bila pobuda za hišno  preiskavo  katera  ja  bila  na  podlagi  odredbe sodišča opravljena včeraj.  Zaseženih  je  bilo  211  komadov  pirotehničnih izdelkov (petarde piratke,  magnum,..), katerih glavni učinek je pok in so prepovedane.

Zoper 42–letnega  kršitelja bo uveden postopek o prekršku po Zakonu o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih, kjer je zagrožena globa od 400 do 1200 eurov.

Pomurski  policisti smo v zadnjih petih dneh obravnavali 11 prijave kršitev javnega  reda  in miru, ki so bile povezane z uporabo pirotehnike na javnem kraju, predvsem metanjem petard.

Prodaja  ognjemetnih  izdelkov kategorije F1, katerih glavni učinek je pok, je  fizičnim osebam dovoljena od 19. do 31. decembra, njihova uporaba pa je dovoljena  od  26. decembra do vključno 1. januarja.

Zato policisti ponovno pozivamo,  da  nepremišljena,  nepravilna in objestna uporaba pirotehničnih izdelkov  pogosto  lahko  vodi  v  telesne poškodbe, moti pa tudi živali in onesnažuje  okolje. 

Policisti  bomo  dosledno ukrepali proti vsem, ki bodo kršili določbe o uporabi pirotehničnih izdelkov.

Starše  in  skrbnike  pa  opozarjamo,  da  so  pozorni na nakup, posest ali uporabo pirotehničnih izdelkov svojih otrok. Petarde namreč niso igrače!

Vir: Policijska uprava Murska Sobota

Zadnje novice

Sorodne vsebine