14.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Policisti PU Maribor zaradi vožnje pod vplivom alkohola odredili pridržanje dveh voznikov

Policisti policijske uprave Maribor smo od 6. ure 17. 7. 2020, do 6. ure 18. 7. 2020, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

Zaradi  vožnje  pod  vplivom  alkohola  smo  odredili  pridržanje zoper dva voznika  os.  avtomobilov.  Prvi  je  bil ustavljen ob 23.45 uri na območju Dupleka, preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,95 mg/l alkohola.

Drugi je bil ustavljen približno ob isti uri na območju Pesnice. Preizkus z alkotestom  mu  je nameril prisotnost 0,87 mg/l alkohola. Zoper oba voznika bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče za prekrške.

V Mariboru je bilo storjeno kaznivo dejanje ropa. Okoli 02. ure zjutraj sta dva  neznana  storilca  napadla in pretepla 23 – letnega moškega ter mu pri tem odvzela denarnico in telefon.

Oškodovan je za 500 EUR. Oškodovanec je v napadu zadobil tudi lažje telesne poškodbe – zlom nosu in je zdravniško pomoč poiskal v UKC Maribor.

Na  območju  Podlehnika  je bil prijet tujec, ki je ilegalno prestopil drž. mejo iz R Hrvaške v R Slovenijo. Tujec je bil po končanem postopku vrnjen hrvaškim varnostnim organom.

Drugih pomembnejših dogodkov nismo obravnavali.

Vir: Policijska uprava Maribor

Zadnje novice

Sorodne vsebine