6.7 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Policisti PU Maribor so posredovali v več kot sto dogodkih

Mariborski  operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes,  prejel  322  klicev,  od tega 101 interventnega oz. takšnega, da je bilo  potrebno posredovanje policije. V tem času nismo obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

– 14 kaznivih dejanj,

– 2 osumljenca smo pridržali do določilih Zakona o kazenskem postopku,

– 14 prometnih nesreč I. kategorije,

–  4 prometne nesreče II. kategorije, v katerih so se 4 osebe lahko telesno poškodovale,

– 4 povoženja divjadi,

–  2  kršiteljema  smo  zaradi  vožnje  brez  vozniškega dovoljenja zasegli vozili,

–  18 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 7 na javnih krajih in 11 v zasebnih prostorih,

– 2 požara.

Izpostavljamo:

Trčil v parkirano vozilo

Včeraj dopoldan je 54-letni Ptujčan, na parkirnem prostoru ene od prodajaln v  Spodnjih  Hočah,  zaradi  nepravilnega  premika z vozilom, trčil v drugo parkirano vozilo.

Elektronski  alkotest  je  pokazal, da je imel voznik v organizmu 0,39 mg/l alkohola.  Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu izdali plačilni nalog.

Ostal brez vozila

Podlehniški  policisti  so včeraj popoldan v Preši, zaradi prehitre vožnje, ustavili  60-letnega  voznika osebnega avtomobila. V naselju Preša, kjer je hitrost  s  splošnim  predpisom omejena na 50 km/h, je vozil s hitrostjo 77 km/h.

V  postopku  so  policisti  ugotovili,  da  vozilo,  ki  ga  je  vozil,  ni registrirano  in  da  voznik  nima  vozniškega  dovoljenja.  Za  nameček je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu 0,95mg/l alkohola

Vozniku so nadaljnjo vožnjo preprečili tako, da so mu vozilo zasegli. Zoper njega bodo podali tudi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Povzročil prometno nesrečo

Sinoči   je  71-letni  Ptujčan  na  Potrčevi  ceste  na  Ptuju,  z  osebnim avtomobilom  v  krožišču  nepravilno  zapeljal v levo, v nasprotni smeri. V krožišču mu je nasproti pravilno pripeljal drug voznik osebnega avtomobila. Zaradi tega je opisani Ptujčan, da se je izognil trčenju s tem avtomobilom, sunkovito  zavil  v desno, preko robnika na zelenico, kjer je trčil v drevo in  ga  prelomil,  ter  v  prometni znak. Kljub trčenju je s kraja odpeljal naprej,  proti  domu.  Policisti so ga kmalu izsledili. Ugotovili so, da je imel v organizmu kar 0,78 mg/l alkohola. Odvzeli  so  mu  vozniško  dovoljenje in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Vir: Policijska uprava Maribor

Zadnje novice

Sorodne vsebine