9.3 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Policisti PU Maribor so posredovali v 83 nujnih primerih; spet migranti

Mariborski  operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes,  prejel  225 klicev, od tega 83 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno  posredovanje  policije.  V  tem  času  nismo obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

– 17 kaznivih dejanj,

– 14 prometnih nesreč I. kategorije,

– 2 prometni nesreči II. kategorije, v katerih sta se 2 osebi lahko telesno poškodovali,

– 5 povoženj divjadi,

–  2  kršiteljema  smo  zaradi  vožnje  brez  vozniškega dovoljenja zasegli vozili,

– 10 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 5 na javnih krajih in 5 v zasebnih prostorih,

– 1 kršitelju smo izrekli ukrep prepovedi približevanja,

– 2 kršitvi izrečenega ukrepa prepovedi približevanja.

– 1 požar.

Izpostavljamo:

Padel s češnje

Sinoči  je  27-letni  domačin  v Čermožišah brez lestve splezal na sosedovo češnjo.  Na  višini okoli 4,5 m mu je spodrsnilo in je padel na tla. Ob tem se je hudo telesno poškodoval. Njegovo življenje ni v smrtni nevarnosti.

Policisti  so  opravili  ogled kraja dogodka in bodo o svojih ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

Ni se ustavil

Policisti  so  danes,  okoli  pol  treh ponoči, na Ptuju na predpisan način ustavljali voznika osebnega avtomobila. Ta se za znake policistov ni zmenil in  je  z  vožnjo nadaljeval. Policista sta zapeljala za jim in ga nekoliko kasneje  ustavila  z modro lučjo in piskom sirene. Ugotovila sta, da voznik nima  vozniškega dovoljenja, elektronski alkotest pa je pokazal, da je imel v organizmu 1,00 mg/l alkohola. Iz  prometa  so  ga  izločili tako, da so mu zasegli vozilo, zoper njega pa bodo pristojnemu sodišču podali obdolžilni predlog.

Odkrili ukradeno vozilo

Včeraj  dopoldan  so policisti na Jadranski ulici v Mariboru pod drobnogled vzeli  parkiran  osebni  avtomobil  znamke Peugeot 208, reg. št. MB RL-113. Ugotovili so, da je bilo vozilo 23. 9. 2017 ukradeno v Mariboru. Vozilo     so     zavarovali,     danes     pa     bodo    nadaljevali    s kriminalistično-tehničnimi opravili. Nato bodo vozilo vrnili oškodovanki.

Pristali v priporu

Policija: V  petek,  5.  6.  2020 smo vas obvestili, da so policisti malo pred 5. uro zjutraj   na   območju  PP  Podlehnik  v  kombiniranem  vozilu  prijeli  10 državljanov  Egipta  in  državljana Češke, ki je Egipčanom kot voznik nudil pomoč pri nedovoljenem prestopu državne meje iz Hrvaške v Slovenijo. Čeha  so policisti pridržali in ga s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k  dežurnemu  preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju. Ta je zanj odredil pripor.

Enako  se je zgodilo z italijanskim državljanom, ki je v soboto 6. 6. 2020, nudil  pomoč  pri  nedovoljenem  prestopu  državne  meje dvema državljanoma Maroka  in  ju želel proti plačilu prepeljati v Italijo. O tem nedovoljenem prehodu  smo vas obvestili v nedeljo, 7. 6. 2020. Takrat smo vas obvestili, da  so  policisti  Policijske  postaje  Podlehnik  6.  6. 2020 izsledili in prijeli  državljana  Maroka,  ki  je  nezakonito  prestopil državno mejo iz Republike  Hrvaške  v  Republiko  Slovenijo.

V nadaljevanju preiskave pa so policisti   ugotovili,  da  je  zraven  opisanega  tujca  mejo  nedovoljeno prestopil  še en državljan Maroka, obema pa je, kot je opisano, nudil pomoč državljan  Italije, ki je po zaslišanju pri preiskovalnem sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, pristal v priporu.

Vir: Policijska uprava Maribor

Zadnje novice

Sorodne vsebine