14.4 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Policisti PU Maribor posredovali v 72 nujnih primerih; prijeli več nezakonitih migrantov

Mariborski  operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes,  prejel  239 klicev, od tega 72 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno  posredovanje policije. V tem času smo obravnavali tri nedovoljene prehode državne meje.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

– 18 kaznivih dejanj,

– 4 prometne nesreče I. kategorije,

– 4 povoženja živali,

–  2  kršiteljema  cestno-prometnih predpisov smo zasegli vozili, ki sta ju vozila,

– 10 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 4 na javnih krajih in 6 v zasebnih prostorih,

– 1 kršitelju smo izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Izpostavljamo:

Čez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda – prvič

Včeraj  zjutraj  so  imeli  policisti  PP  Gorišnica  v postopku državljana Ukrajine,  ki ima dovoljenje za bivanje na Poljskem in državljanko Poljske, ki sta z osebnim avtomobilom poljskih registrskih oznak, prestopila državno mejo  med  Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so ju oglobili.

Čez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda – drugič

Včeraj  popoldan  so  imeli  policisti  PP  Gorišnica v postopku državljana Slovenije,  ki  je  s  tovornim  avtomobilom  slovenskih registrskih oznak, prestopil  državno  mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Policisti prijeli dva Afganistanca

Včeraj, okoli 11.10 se je 58-letni turški državljan, s priklopnim tovornim vozilom turških registrskih oznak, pripeljal na počivališče v Spodnjem Dobrenju ob avtocesti A1 Maribor – Šentilj. Tam je opravljal obvezni počitek. Okoli 21.15 je v tovornem vozilu svojega vozila zaslišal ropotanje in vpitje, zaradi česar je o tem obvestil policijo.

Policisti  so  vozilo, ki je bilo zavarovano s carinsko zalivko odprli in v njem  našli  dva  državljana  Afganistana,  ki sta se na tak način, včeraj, okoli   10.10,  izognila  mejni  kontroli  na  Mednarodnem  mejnem  prehodu Gruškovje in nedovoljeno vstopila v našo državo. Oba bodo danes predali hrvaškim varnostnim organom.

Iz ovojnic se je vsul neznani prah

Sinoči,  ob 20.10, smo bili obveščeni da so v podjetju na Zagrebški cesti v Mariboru,  prejeli  pisemski  pošiljki,  iz katerih se je vsul neznani beli prah. Pisemski pošiljki so zavarovali, zaposleni, ki so delali na predelavi poštnih  pošiljk,  pa  so  ostali  v  karanteni, kjer so ravnali v skladu s predvidenimi protokoli. Policisti Specialne enote policije so ob pomoči gasilcev opravili preliminarna testa obeh belih snovi, ki sta pokazala, da gre v obeh primerih za različna prehrambena artikla. Nato so obe pošiljki odnesli na analizo na Veterinarsko fakulteto v Ljubljani. Danes, ob 3.50 so nas od tam obvestili, da nobena od opisanih snovi ni nevarna in da je analiza potrdila ugotovitve preliminarnega testa. Zaradi tega so delavci lahko nadaljevali z delom, podjetje pa od takrat naprej normalno obratuje. Kot v vseh podobnih primerih, policisti primer še preiskujejo.

Pijan je povzročil prometno nesrečo

Sinoči  je  62-letni voznik osebnega avtomobila, v Črešnjevcu pri Slovenski Bistrici,  zaradi  nepravilnega  premika  z vozilom, trčil v kovinska vrata ograje stanovanjske hiše. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel v organizmu 0,58 mg/l alkohola. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje.  Zoper  njega  bodo  podali  obdolžilni  predlog  na  pristojno sodišče.

Pojasnili okoliščine prometne nesreče

V  včerajšnjem  Obvestilu  PU Maribor smo vas obvestili, da ruški policisti obravnavajo prometno nesrečo, ki se je v sredo, 11. 11. 2020, malo pred 22. uro,  zgodila  pri  krožišču  na  Smolniku.  V  nesreči  se je hudo telesno poškodovala 19-letna ženska, udeležena s kolesom. Policisti  so  že  v  sredo  zvečer  ugotovili, da poškodovana ni padla kot peška,  kakor  je  sprva  zatrjevala,  ampak, da je bila v prometni nesreči udeležena  s  kolesom.  Z  nadaljnjim  zbiranjem  obvestil  in  dokazov  so policisti  poškodovano  postavili  na laž tudi glede tega, da je sama padla kot kolesarka. Ugotovili  so  namreč,  da  je  tiste  noči,  okoli 21.30, po lokalni cesti Smolnik  –  Šumik,  v  resnici  kolesaril  18-letni moški, 19-letnico pa je nedovoljeno prevažal kot sopotnico, na krmilu vozila. V bližini viadukta je z  vozišča  zapeljal v obcestni jarek, kjer sta padla, 19-letnica pa se je, kot opisano, hudo telesno poškodovala. Policisti bodo moškega kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Vzvratno v predoru na avtocesti

Včeraj,  okoli 11.20 je 29-letni državljan BiH, voznik kombiniranega vozila hrvaških  registrskih oznak, po prestopu državne meje na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, zapeljal na avtocesto A4 Gruškovje – Slivnica. V predoru Log je vozilo nenadoma ustavil, zapeljal vzvratno ter tako vozil nazaj, vse do  mejnega  prehoda.  Tam  je  kupil vinjeto in spet nadaljeval s pravilno vožnjo  po avtocesti proti Mariboru. Policisti so ga na avtocesti ustavili, mu predočili ta skrajno nevaren prekršek in ga oglobili.

Vir: Policijska uprava Maribor

Zadnje novice

Sorodne vsebine