28.2 C
Ljubljana
sobota, 31 julija, 2021

Policisti PU Ljubljani obravnavali 55 dogodkov s področja kriminalitete in 35 dogodkov s področja javnega reda in miru

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 195  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  55 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  35  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 73 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 13 tatvin, poskus vloma in 6 primerov  poškodovanja tuje stvari. S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  21  prometnih  nesreč  z materialno  škodo  in 9 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri  se je huje poškodoval otrok na kolesu. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 10 krat na javnem kraju  in 3 krat v zasebnem prostoru. Policisti   med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne  meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Drzna tatvina

Policisti  so  bili včeraj obveščeni tudi o drzni tatvini na območju Šiške. Neznana storilka je na domu zamotila oškodovanca s pogovorom o zdravstvenih storitvah. Drug storilec je med tem iz hiše odtujili nakit in tako lastnika oškodoval  za  okoli  tisoč  evrov.   Policisti  glede  okoliščin kaznivega dejanja  nadaljujejo  z  zbiranjem  obvestil. Opis storilke: stara okoli 60 let, črnih las do ramen.

Prometne nesreče

Včeraj, okoli 9. ure se je na Polhograjski cesti v Dobrovi zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Do prometne  nesreče  je  prišlo, ker voznica pri vključevanju v cestni promet odvzela prednost kolesarju. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Z  reševalnim  vozilom  je  bil  odpeljan  v  UKC  Ljubljana.  Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

Včeraj,  okoli 14. ure se je na Kajuhovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča,  v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne  nesreče  je  prišlo,  ker  je kolesar vozil v napačni smeri in je trčil  v  vozilo.  Pri  tem  se  je  kolesar  lažje  telesno  poškodoval. Z reševalnim  vozilom  odpeljan  v  UKC  Ljubljana.   Policisti  so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj po 12. uri se je na cesti Mengeš- Kamnik pri odcepu za Šmarco na   železniškem  prehodu  zgodila  prometna  nesreča,  v  kateri  je  bila samoudeležena   kolesarka,  ki  je  pri  vožnji  čez tire padla in se lažje telesno  poškodovala.  Policisti  bodo  po  vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj,  okoli  9.  ure se je na Grobeljski cesti v Mengšu zgodila prometna nesreča,  v  kateri  sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Do prometne  nesreče  je  prišlo, ker voznik pri vožnji mimo pešca trčil vanj. Pri  tem  se je pešec lažje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana.  Policisti so vozniku izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj po 17.30 se je v centru Ljubljane zgodila prometna nesreča, v kateri  je bil samoudeležen otrok na kolesu, ki je trčil v objekt in se pri tem huje poškodoval.  Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti   bodo  o  vseh  zbranih  obvestilih  obvestili  okrožno  državno tožilstvo.

Predpisi za kolesarje

Policija svetuje: Kolesarji  lahko  za  lastno varnost največ naredijo sami že z upoštevanjem cestnoprometnih  predpisov. Pomembno je, da kolo vozijo po kolesarski stezi ali  poti,  če  kolesarske  steze  ni,  pa  po desnem robu cestišča v smeri vožnje. Pri kolesarjenju morajo upoštevati prometna pravila in predpise, ki veljajo   za   voznike,   pravila   prednosti,  prometne  znake  ter  drugo signalizacijo. Med vožnjo uporabljajte varnostno čelado. V prometu odločajo stotinke sekunde, dovolj je že trenutek nepazljivosti in življenje se lahko za   vselej   korenito  spremeni.  Zato  svetujemo:   kolesarji,  spoštujte cestnoprometne  predpise ter priporočila za večjo varnost, vožnjo s kolesom pa  vselej  prilagoditi  svojim sposobnostim in razmeram na cesti. Vozniki, bodite previdni in strpni v prometu ter pazite na ranljivejše udeležence.

Več na:  https://bit.ly/3dfDoWo

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine