7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Policisti PU Ljubljana so s področja kriminalitete obravnavali 60 dogodkov

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 188  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  60 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  50  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 60 dogodkov.

Policisti  so  med  drugim  s  področja  kriminalitete obravnavali drzno 13 tatvin,  7  vlomov  (v  treh  primerih  je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja  tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini,  kjer zbirajo obvestila glede suma storitve kaznivega dejanja.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  16  prometnih  nesreč  z materialno  škodo  in  6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 19 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med  9.  6.  2020,  od  6.  ure  in  10.  6.  2020, do 6. ure, so policisti Policijske  uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na  območju  Trnovca  in  Ljubljane,  izsledili  in prijeli 24 tujcev (drž. Maroka,   Afganistana,  in   Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo.  Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta

V  Šiški  je  neznani storilec vlomil v klet in odtujil gorsko žensko kolo, znamke Bianchi. Lastnika je oškodoval za okoli 1.300 evrov.

Na  območju  Bežigrada  je  bilo  vlomljeno  v gostinski lokal, od koder so odtujili  gotovino  in  cigarete.  Povzročeno  je bilo za okoli 2.000 evrov škode.

V Grosuplju so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili  ročno  električno  orodje.  Podjetje  je  oškodovano za več tisoč evrov.

V  okolici  Grosuplja  je  neznani  storilec  vlomil  v trgovino in odtujil gotovino. Povzročil je za okoli 500 evrov materialne škode.

Prometna varnost

Včeraj, nekaj pred 19. uro se je na cesti od Valburge proti Trbojam zgodila prometna  nesreča,  v  kateri  sta  bila  udeležena  kolesarja. Do prometne nesreče  je  prišlo,  ker  je kolesar zaradi neprilagojene hitrosti trčil v kolesarja  pred  seboj  in  sta  oba padla. Pri tem se je udeleženi kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj po 8. uri se je Na jami v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v  kateri  sta bila udeležena kolesarja. Do prometne nesreče je prišlo, ker je  kolesarka  pri  vključevanju  v  promet  odvzela  prednost kolesarju na kolesarski  stezi.  Pri tem se je povzročiteljica lažje telesno poškodovala Policisti so ji izdali plačilni nalog.

Včeraj,  okoli 15.30 se je na cesti od Hotiča proti Litiji zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi vozniki treh osebnih vozil. Do prometne nesreče  je prišlo, ker je voznik, ki je pripeljal iz smeri Hotiča zapeljal na  nasprotno  stran  ceste  in  najprej  oplazil  vozilo  ki je pripeljalo nasproti,  nato pa trčil še v naslednje  nasproti vozeče vozilo. Pri tem so se  lažje  poškodovali  povzročitelj  in  po  en  potnik  v obeh udeleženih vozilih. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj,  nekaj  pred  14.  uro  se je na Osojni ulici na Viru pri Domžalah, zgodila  prometna  nesreča,  v  kateri  je bil samoudeležen  kolesar, ki je zaradi  neprilagojene  hitrosti padel in se po prvih podatkih lažje telesno poškodoval.  Policisti  o  vseh okoliščinah nesreče še zbirajo obvestila in bodo izvedli ustrezen ukrep.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine