11.4 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Policisti PU Ljubljana so s področja kriminalitete obravnavali 46 dogodkov, s področja javnega reda in miru 43

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 189  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  46 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  43  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 62 dogodkov.

Policisti  so  med  drugim s področja kriminalitete obravnavali 6 tatvin, 5 vlomov  (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 7 primerov  poškodovanja tuje  stvari.  Prav  tako  so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila glede suma storitve kaznivega dejanja.
S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  20  prometnih  nesreč  z materialno  škodo,   nesrečo  z  lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri  je  bila  huje  poškodovana kolesarka. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 7 vozil.
S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 16 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru. Policisti   med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne  meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta

V  Mostah  je  bilo  vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 250 evrov. V Domžalah je neznani storilec vlomil v vrtno lopo in odtujil kolesi znamke Merida in Scoot. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov.
V  Mostah  je  bilo  vlomljeno  v  gradbeni  kontejner od koder so odtujili sanitarni material. Povzročili so za okoli 2.000 evrov škode.

Prometna varnost

Včeraj,  okoli  11.30  uri  se  je na Mesesnelovi ulici v Ljubljani zgodila prometna  nesreča,  v  kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar.  Do  prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri zavijanju levo odvzela prednost kolesarju. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj,  nekaj  pred  13.  uro  se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna  nesreča,  v  kateri  sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker kolesarka ni upoštevala znaka
rdeče  luči in je trčila v zadnji del vozila na Drenikovi ulici. Pri tem se je  kolesarka  huje  telesno  poškodovala.  Z  reševalnim  vozilom  je bila odpeljana  v  KC Ljubljana, njeno življenje pa ni ogroženo. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine