23.9 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Policisti PU Ljubljana so s področja kriminala obravnavali 63 dogodkov, 53 s področja prometa

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 200  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  63 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  52  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 53 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 10  tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 17 primerov poškodovanja  tuje  stvari.  Prav  tako  so posredovali v primeru nasilja v družini kjer zbirajo obvestila glede suma storitve kaznivega dejanja.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  14  prometnih  nesreč  z materialno škodo, nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami, nesreči, v kateri sta  bili  huje  poškodovana  peška  in  voznica  osebnega vozila in smrtno prometno  nesrečo.  Večkratnim  kršiteljem  cestno  prometnih  predpisov so zasegli 6 vozil.

S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 14 krat na  javnem  kraju  in  10  krat  v  zasebnem  prostoru  (2  osebi  sta bili pridržani).

Med  29.  6.  2020,  od  6.  ure  in  30.  6. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske  uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na  območju  Rajnehava  in  Ljubljane  izsledili in prijeli 20 tujcev (drž.

Maroka),  ki  so  nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta

V  Domžalah  je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in šest parov smuči. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Na  območju  Bežigrada   je  bilo  vlomljeno  v  hišo,  od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov.

V  centru  v  Ljubljane  je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško gorsko  kolo  znamke Ghost,  črne barve. Lastnika je oškodoval za okoli 800 evrov.

Včeraj  so bili policisti obveščeni  o drzni tatvini, ki se je zgodila okoli 12. ure v  Šiški. Po do sedaj zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da je neznani moški od zadaj pristopil do oškodovanca in mu iz vratu iztrgal verižico. Po dejanju  je pobegnil v smeri Gotske ulice. Opis storilca: moški visok okoli 180  cm,  star  20-25 let,  močne športne postave, oblečen v črtasto majico belo  modre  barve in kavbojke. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometne nesreče

Včeraj,  nekaj  pred  12. uro se je Kamniški cesti v  naselju Srednje Jarše zgodila  prometna  nesreča, v kateri so bili udeleženi vozniki treh osebnih vozil in kombija. Po do sedaj znanih podatkih je do prometne nesreč prišlo, ker  je  voznica,  ki  je  vozila  iz smeri Domžal proti Kamniku nepravilno prehitevala  vozilo  pred seboj. Čelno je trčila v vozilo, ki je pripeljano nasproti,  nato  pa  jo  je  odbilo  in  je  trčila  še  v vozilo, ki ga je prehitevala  in  kombi,  ki  je pripeljal iz nasprotne smeri. Pri tem se je voznica  huje telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v UBKC  Ljubljana,  njeno  življenje  je  ogroženo.  V  nesreči  se  je lažje poškodovala   tudi   ena   izmed  potnic  v  udeleženem  vozilu.  Policisti nadaljujejo  z  zbiranjem  obvestil  o vseh okoliščinah prometne nesreče in bodo izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj,  okoli 10. ure se je v Hrastniku zgodila prometna nesreča, v kateri sta  bila  udeležena  voznik  osebnega vozila in peška. Po do sedaj zbranih obvestilih  je  do  prometne  nesreče je prišlo, ker voznik odvzel prednost peški  na  prehodu za pešce.  Pri tem se je peška huje telesno poškodovala, njeno  življenje  pa  ni  ogroženo.  Policisti  bodo  o  vseh  ugotovljenih okoliščinah obvestili pristojno tožilstvo.

Včeraj, okoli 6. ure se je na Šmartinski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča,  v  kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Do  prometne  nesreče je prišlo, ker se je kolesarka nepravilno vključila v promet  in  trčila  v  vozilo.  Pri  tem  se  je  kolesarka  lažje  telesno poškodovala. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča v kateri je umrl voznik Včeraj  okoli  18.30  je  46-letni  voznik  osebnega  avtomobila  vozil  po regionalni  cesti  iz  Planine  proti  Grčarevcu  v  občini  Logatec. Ko je pripeljal  do  desnega  ovinka,  je  zaradi  neprilagojene  hitrosti vožnje izgubil  oblast  nad  vozilom in trčil v kovinsko zaščitno ograjo, ki jo je prebil  in zapeljal v prepad, globine okoli 30 metrov. Zaradi hudih poškodb je voznik umrl na kraju prometne nesreče. Policisti so opravili ogled kraja nesreče  in  bodo  o  vseh  ugotovljenih  okoliščinah  obvestili  pristojno tožilstvo.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine