13 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Policisti PU Ljubljana so prejeli 147 klicev za posredovanje v nujnih dogodkih

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 147  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  36 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  43  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 38 dogodkov.

Policisti  so  med  drugim s področja kriminalitete obravnavali 8 tatvin, 4 vlome  (v  dveh  primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere  poškodovanja tuje  stvari.  Prav  tako  so  posredovali  v primeru nasilja v družini, in kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  12  prometnih  nesreč  z materialno  škodo,  nesrečo  z  lahkimi  telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri  je bila huje poškodovan voznik mopeda. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 10 krat na javnem kraju (2 osebi sta bili pridržani) in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med  17.  8.  2020,  od  6.  ure  in  18.  8. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske  uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na  območju  Knežje  Lipe  in  Ljubljane izsledili in prijeli 4 tujce (drž. Afganistana),   ki   so   nezakonito  prestopili  državno  mejo.   Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta

Na  območju  Bežigrada  je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec  odtujil  gotovino  in  nakit.  Lastnika je oškodoval za več tisoč evrov.

V  centru  Ljubljane  so  neznanci  vlomili  v  specializirano trgovino ter odtujili denar. Po prvi oceni je nastalo za okoli 400 evrov škode.

Prometne nesreče

Včeraj, okoli 18. ure se je v naselju Kremenica zgodila prometna nesreča, v kateri  sta bila udeležena voznica osebnega vozila in mopedist. Do prometne nesreče  je  prišlo,  ker  je voznik mopeda zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku  zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v vozilo, ki je pravilno pripeljalo  nasproti.  Voznik  mopeda  je na glavi nosil zaščitno čelado. V prometni nesreči se je huje telesno poškodoval, z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa je ogroženo. Ko bodo zbrana vsa obvestila bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj,  okoli 20. ure se je na Šubičevi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča,  v  kateri  sta  bila  udeležena  voznik  avtobusa  in kolesar. Do prometne  nesreče  je  prišlo,  ker  se  je  kolesar iz pločnika nepravilno vključil  v  promet in odvzel prednost avtobusu, k je pripeljal po Šubičevi ulici  iz  smeri  Trga  republike  proti  Prešernovi cesti. V trčenju se je kolesar  lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri  njem  pokazal  0.64  mg/l alkohola v izdihanem zraku.  Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine