6.9 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Policisti Policijske uprave Ljubljana so posredovali v 55 dogodkih s področja kriminalitete

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 227  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  56 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  61  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 52 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 8  tatvin,  3  vlome  (v  enem primeru je ostalo pri poskusu) in 8 primerov poškodovanja  tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini,  kjer so  kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  13  prometnih  nesreč  z materialno  škodo,  3  nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri  je  bil  huje  poškodovan  kolesar.  Večkratnim  kršiteljem  cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 14 krat na javnem kraju  in 17 krat v zasebnem prostoru.

Med  22.  7.  2020,  od  6.  ure  in  23.  7. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske  uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na  območju  Laz  pri Predgradu, Ribnice, Vidma, Pijave Gorice in Ljubljane izsledili   in   prijeli   43  tujcev  (drž.  Maroka,  Egipta,   Pakistana, Bangladeša, Libije, Toga in  Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo.  Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta

Na  Lavrici  je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo znamke Cube, oranžne barve . Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V  okolici Vrhnike je bilo vlomljeno v tri gradbene kontejnerje od koder so odtujili več orodja. Povzročili so za več tisoč evrov škode.

Vlom v stanovanjsko hišo

20.  7.  2020,  nekaj  pred  19.  uro so bili policisti obveščeni o vlomu v stanovanjsko  hišo  na  območju Bežigrada, kjer je bil prepoden storilec. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec z orodjem na vzvod  odprl  zaklenjena   vrata  in  tako  vlomil  v stanovanjsko hišo, jo pregledal,  vendar  iz  nje  ni ničesar odtujil, saj je zbežal po sproženem alarmu.  Pri  begu  ga  je  zalotili  občan ter ga skušal zadržati, a mu je osumljeni  pobegnil.  Policisti  so  z  zbiranjem obvestil ugotovili, da je dejanja  utemeljeno  osumljen 65 letni moški iz Krškega. Osumljencu je bila odvzeta  prostost  in  je  bil  včeraj zaradi suma kaznivega dejanja velike tatvine  priveden  k  preiskovalnemu  sodniku,  ki  je zanj odredil pripor. Policisti  nadaljujejo  z  zbiranjem  obvestil,  o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili   pristojno  tožilstvo.   Osumljenec  je  bil  v  preteklosti  že obravnavan za podobna kazniva dejanja.

Drzna tatvina

Policisti  so  bili  včeraj obveščeni  o drzni tatvini na območju Šiške. Do sedaj neznana storilka je na domu zamotila starejšo oškodovanko s ponudbo o zdravstvenih  pripomočkih.  Med  tem je iz hiše odtujila nakit in denar ter lastnico  oškodovala za okoli 1.500 evrov. Opis storilke: močnejše postave, oblečena  v   zelenkasto  majico  in   pisane svetle hlače. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Poletni nasvet

Policisti  pogosto  obravnavamo  drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci  izvršujejo  na  zelo  prefinjen  in pretkan način, oškodovance pa zavedejo  do  te  mere,  da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili  okradeni.  Ker  so  ljudje, običajno gre za starejše občane, še vedno premalo  previdni ali pozorni do neznancev, ki pridejo na njihove domove in jih   ogovorijo.    Občanom   svetujemo,   naj   imajo  svoje  nenapovedane “obiskovalce”  ves  čas  pod  nadzorom  in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske  prostore.   Če  se  osebe  izdajajo  za serviserje, izvajalce raznih   del   ipd.,   jim   svetujemo,  naj  vedno  zahtevajo  na  vpogled identifikacijsko  izkaznico ali delovni nalog. Ob tem naj bodo pozorni tudi na videz oseb (njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na vozilo, s  katerim  so  se  te  osebe  pripeljale (znamko, barvo, tip in registrske številke  vozila).  Če kljub previdnostnim ukrepom vendarle postanejo žrtev kaznivega  dejanja, priporočamo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo  policijsko postajo. Prav tako naj pokličejo policijo, če zaznajo pojav  neznanih  oseb in vozil in se jim njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem  kraju  zdi sumljivo (če neznanci na primer opazujejo objekt). Če želijo  ostati  anonimni,  pa  lahko  pokličejo  tudi  na anonimno številko policije 080 1200.

Požar v Lukovici

Včeraj,  nekaj  po  17.  uri  smo  bili  obveščeni  o  požaru  na  ostrešju gospodarskega  poslopja  v  Prevaljah  v  občini Lukovica. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do požara zaradi udara strele v ostrešje objekta. Požar  so  pogasili  gasilci, pri pa je nastala velika materialna škoda. Iz hleva  v  gospodarskem  poslopju  so bile rešene vse živali. Dve osebi  sta bili zaradi vdihavanja dima s kraja odpeljani z reševalnim vozilom.

Nesreča pri delu

Včeraj,  okoli  13.30  so  bili  policisti  obveščeni o nesreči pri delu na območju  Bežigrada. Po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda je delavec pri montaži klime padel z višine okoli 8 metrov na tla. Pri delu ni uporabljal  zaščitne  opreme.  Pri  padcu  se je hudo telesno poškodoval. Z reševalnim  vozilom  je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa je  ogroženo.  O  dogodku  je bil obveščen tudi delovni inšpektor, ki se je ogleda udeležil skupaj z državno tožilko in preiskovalno sodnico. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja in bo o vseh ugotovitvah obveščeno pristojno tožilstvo.

Prometne nesreče

Včeraj,  okoli  16.30 se je v Ribnici zgodila prometna nesreča, v kateri je bil  samoudeležen  kolesar, ki je zaradi neprilagojene vožnje preblizu robu trčil  v  stebriček,  padel  in  se  huje  telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo.V  postopku  je  preizkus  alkoholiziranosti  pri  njem  pokazal  1.10 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu  izdali plačilni nalog.

Včeraj,  okoli  16.40  se  je  na ulici Krivec v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in mopedist. Do prometne  nesreče  je  prišlo,  ker  je voznik pri vključevanju v promet iz parkirišča,  odvzel  prednost  vozniku  mopeda. Pri tem se je voznik mopeda lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine