2.3 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Policisti PU Ljubljana s področja kriminalitete obravnavali kar 118 dogodkov

V  preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 297  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali 118 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  102  dogodka  in  s  področja prometne varnosti 91 dogodkov.

Policisti so med drugim obravnavali:

   – poskus ropa v trgovini, rop trgovine, dve kaznivi dejanji lahke telesne poškodbe,  19  tatvin,  14  vlomov  (v  štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 9 poškodovanj tuje stvari,

   –  posredovali  v  dveh  prijavah  nasilja v družini, v obeh primerih so izrekli ukrep prepovedi približevanja,

   – 5 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami,

   – 24 prometnih nesreč z materialno škodo,

   –  večkratnim  kršiteljem cestno prometnih predpisov je bilo zaseženih 6 vozil,

   –  26 krat so policisti posredovali zaradi kršitev javnega reda in miru,

      2 osebi sta bili pridržani,

   – 19 krat so policisti zaradi kršitev javnega reda in miru posredovali v zasebnem prostoru, 2 osebi sta bili pridržani,

   –  v  zadnjih  48  urah  je  bilo  prijetih  31 tujcev, ki so nezakonito prestopili  državno  mejo.  Osebe  so  bile  prijete  v  krajih Poden (območje  PP  Kočevje),  Stari kot (območje PP Ribnica) in Ljubljana.
      Gre  za državljane Turčije, Sirije, Egipta, Eritreje, Sudana, Maroka, Afganistana, Alžirije in Irana.

Kriminaliteta

Tatvina električna  kolesa

V  petek  zvečer  smo  bili  obveščeni  o  tatvini el. kolesa s parkiranega osebnega  vozila  na  Šmartinski  cesti.  Lastnik je oškodvan za okoli 3300 evrov.

Vlomi

V  Domžalah  je  neznani  storilec  vlomil  v  hišo,  tako da je splezal na nadstrešek  in  nato  vstopil skozi okno. Pregledal je prostore ter odtujil denar in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 5000 evrov.

Na območju Most je neznani storilec tekom tedna vlomil v hišo skozi garažo, pregledal  prostore  in  prav  tako  odtujil  nakit  in  denar. Lastnika je oškodoval za okoli 5000 evrov.

Na Celovški cesti so neznanci tekom tedna vlomili v stanovanje, pregledali prostore in odtujili denar, nakit in uro višjega cenovnega razreda. Lastnika so oškodovali za več tisoč evrov.

Na Dolenjski cesti je bilo vlomljeno v poslovne prostore podjetja, od koder je neznani storilec iz ene od pisarn odtujil denar. Povzročil je za več tisoč evrov materialne škode.

Na Iški je neznani storilec vlomil v parkirano osebno vozilo VW in iz njega odtujil nahrbtnik s tabličnim računalnikom. Lastnik je oškodovan za okoli 600 evrov.

Na območju Most je bilo vlomljeno v skladišče podjetja z gradbeno opremo, od koder je bilo odtujenih več kosov električnega gradbenega orodja. Nastalo je za okoli 5000 evrov škode.

Poskus ropa v trgovini

4. 5. 2019 okoli 8.30 smo bili obveščeni o poskusu ropa v trgovini na Dolenjski cesti v Ljubljani, kjer je neznani zamaskirani moški (čez obraz povit z gazo) poskušal odtujiti denar iz blagajne, kar mu je preprečil prodajalec, storilec pa je nato zbežal iz trgovine. V dogodku ni bil nihče poškodovan.

Rop trgovine

4. 5. 2019 okoli 15. ure smo bili obveščeni o ropu trgovine v Ihanu. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da storilec vstopil v prodajalno, odrinil prodajalko in iz blagajne odtujil denar, nato pa s kraja pobegnil z osebnim vozilom. V cilju izsleditve vozila je bil v pregled terena zraven policijskih patrulj aktiviran tudi policijski helikopter. Vozilo in storilec nista bila izsledena. Prodajalka je trpela lažje poškodbe, storilec pa je odtujil nekaj sto evrov. Preiskava ropa se nadaljuje.

Prometna varnost

Prometne nesreče
3. 5. 2019 okoli 10.45 se je na Leskovškovi cesti pripetila prometna nesreča med dvema voziloma zaradi vožnje v rdečo luč. Po trčenju je vozilo udeleženca odbilo na prometni otok, kjer je trčil v semafor in ga podrl. Povzročitelj se v nesreči ni poškodoval, lažje poškodbe je utrpel drug udeleženec.

4. 5. 2019 okoli 21. ure se je na Šmartinski cesti pripetila prometna nesreča v kateri sta bili udeleženi voznica osebnega vozila in peška. Voznica je trčila v peško, ko je pravilno prekala vozišče Šmartinske ceste na prehodu za pešce. Peška je utrpela lahke telesne poškodbe.

4. 5. 2019 okoli 13. ure so policisti na Adamičevi ulici v Grosuplju obravnavali prometno nesrečo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Potnica v vozilu je utrpela lahke telesne poškodbe, voznik pa je odklonil preizkus alkoholiziranosti in strokovni odvzem. V zvezi nesreče policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi sumov kaznivega dejanja nevarne vožnje.

Dimniški požar

3. 5. 2019 okoli 10. ure so bili policisti obveščeni o požaru na stanovanjski hiši v okolici Vrhnike. Ugotovljeno je bilo, da je prišlo do dimniškega požara, nastalo  pa je za okoli 1000 evrov škode. V dogodku ni bil nihče poškodovan.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine