5.7 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Policisti PU Ljubljana prejeli 334 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih; prijeli več migrantov

V  preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel334  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih. 

Od  navedenih sopolicisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  93 dogodkov, s področjajavnega  reda  in  miru  105  dogodkov  in  s področja prometne varnosti 92dogodkov.

Policisti  so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 25 tatvin, 10 vlomov  (v  treh primerih je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanjatuje  stvari.  Posredovali  so v primeru nasilja v družini, kjer še zbirajo obvestila  in  bodo  o  vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo. S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  17  prometnih  nesreč  zmaterialno  škodo,  9  nesreč  z  lahkimi telesnimi poškodbami, 2 nesreči shujšimi  telesnimi poškodbami in nesrečo v kateri je udeleženec umrl.

Petim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila. S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 38 kratna  javnem  kraju   in  18  krat  v  zasebnem  prostoru  (ena oseba je bila pridržana). 

Med  15.  5  .2020,  od  6.  ure  in  17.  5. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske  uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne mejena območju Štalcerjev in Ljubljane izsledili in prijeli 7 tujcev (državljane Sudana,  Afganistana,  Maroka  in  Pakistana), ki bi nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo. 

Številni vlomi

V  Mostah  je bilo vlomljeno v klet, od koder so bila odtujena avtomobilskaplatišča. Škoda znaša okoli 400 evrov.

V  Kamniku  je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Scott in električno orodje. Škoda znaša okoli 1500 evrov.

V Fužinah je bilo vlomljeno v dve garaži, od koder je bilo odtujeno orodje, smuči, kolo Cube, električni skiro in alkoholna pijača. Skupna škoda znašaokoli 3000 evrov.

Na  območju  Grosuplja  je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bil odtujenrumen  traktor  Tomo  Vinkovič,  plug in strešna kritina. Škoda znaša nekajtisoč evrov.

V  Komendi  je  bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so bili odtujeni tobačni izdelki. Skupna škoda znaša okoli 2000 evrov.

V  Centru Ljubljane  je  bilo  vlomljeno  v  lokal,  od  koder je bil odtujen mobilni telefon, tablica in alkoholna pijača. Škoda znaša okoli 500 evrov.

V  Trzinu  je  bilo  vlomljeno  v  skladišče,  od  koder  je  bila odtujena motoristična oprema. Škoda znaša nekaj tisoč evrov. 

Požar na Viču

Včeraj, okoli 11.30 smo bili obveščeni o požaru na območju Viča. Gasilci sopožar pogasili. Ugotovljeno je bilo, da je iz do sedaj še neznanega vzroka zagorelo na balkonu stanovanjske hiše. Pogorel je inventar na balkonu, požar pa se ni razširil v notranjost. V dogodku ni bila nobena oseba poškodovana. Policist še ugotavljajo vse okoliščine dogodka in bodo po vseh znanih okoliščinah izvedli ustrezen ukrep. 

Prometna varnost

Včeraj, okoli 10. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na cesti med Mednim in Medvodami v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Nesrečo je povzročil 70-letni voznik osebnega vozila, ki je iz do sedaj še neznanega razloga v ovinku zapeljal desno izven vozišča, kjer je trčil v odbojno ograjo. Vozilo je nato odbilo na nasprotno smerno vozišče po katerem je pravilno pripeljal 45-letni voznik osebnega vozila, ki se trčenju ni mogel izogniti. Povzročitelj je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom, vendar je kljub hitri zdravniški pomoči v bolnišnici umrl. Stopnja poškodb drugega udeleženca trenutno še ni znana, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Policisti še nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin prometne nesreče.

 Danes, nekaj po polnoči so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na avtocesti od Kozarij proti Kosezam v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je pri priključku Brdo vozil z neprilagojeno hitrostjo zaradi česar ga je pričelo zanašati. Trčil je v odbojno ograjo, nato pa še v obcestno infrastrukturo. Vozilo je nato na strehi obstalo na travnati površini. Voznik je bil v nesreči huje poškodovan in je njegovo življenje ogroženo. Policisti še nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin prometne nesreče. 

Včeraj, okoli 9. ure so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na Poljanskem nasipu, kjer je kolesarka najverjetneje zaradi zdravstvenih težav padla in se huje poškodovala. Policisti še nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin prometne nesreče.  

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine