12.5 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Policisti PU Ljubljana obravnavali 56 dogodkov s področja kriminala; opozorilo o drznih tatvinah

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 221  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  56 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  69  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 76 dogodkov.

Policisti  so  med  drugim  s  področja  kriminalitete  obravnavali 2 drzni tatvini,  12  tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 9 primerov  poškodovanja  tuje  stvari.  Posredovali  so tudi v dveh primerih nasilja  v  družini,  kjer  še  zbirajo  obvestila  in  bodo  o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  29  prometnih  nesreč  z materialno  škodo, 9 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, ter 2 nesreči v katerih  so  bili udeleženci huje poškodovani. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 28 krat na  javnem  kraju  (dve  osebi  sta  bili  pridržani)  in 8 krat v zasebnem prostoru.

Med  23.  6.  2020,  od  6.  ure  in  24.  6. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske  uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na  območju  Ljubljane,  izsledili  in  prijeli  6  tujcev  (drž. Maroka in Alžirije  ), ki so nezakonito prestopili državno mejo.  Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta

Za  Bežigradom   je  bilo  vlomljeno  v vrtno lopo, od koder je bil odtujen agregat, plinska jeklenka in gotovina.  Škoda znaša okoli 600 evrov.

Na  območju Kočevja je bilo vlomljeno v trgovino, od koder so bili odtujeni cigareti. Škoda znaša okoli 500 evrov.

Za  Bežigradom  je  bilo  vlomljeno  v  avtomat,  od koder je bila odtujena pijača. Škoda znaša okoli 50 evrov.

Drzni tatvini

Včeraj, nekaj pred 11. uro sta na Bavarskem dvoru do oškodovanca pristopila dva moška, eden ga je s pogovorom zamotil, medtem pa mu je drugi iz torbice odtujil  denarnico.  S kraja sta nato odšla v neznani smeri, oškodovanec pa je  tatvino  opazil šele kasneje. Z dejanjem sta ga oškodovala za okoli 150 evrov.  Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev obeh storilcev, o vseh znanih okoliščinah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo. Opis: dva moška, stara okoli 20 let, visoka okoli 160 cm, srednje postave.

Včeraj,  okoli  13.30  smo  bili  obveščeni, da je neznani moški na območju Malega  vrha  pri  Šmarju  pristopil  do stanovanjske hiše, pozvonil in sam vstopil  v  objekt,  kjer  ga  je zalotil starejši oškodovanec. Neznanec je oškodovanca  pričel  prepričevati,  da  je prišel menjati kable, pri tem pa želel  izvedeti ali je sam doma. Oškodovanec je uspel neznanca prepoditi iz hiše,  ta  pa se je nato skupaj z drugim neznanim moškim s kraja odpeljal z novejšim  vozilom  sive  barve.  Hitra  reakcija  oškodovanca,  ki je takoj posumil, da nekaj ni vredu je pripomogla k temu, da storilca nista odtujila ničesar.  Zbiranje  obvestil se nadaljuje, o vsem pa bo obveščeno pristojno državno  tožilstvo.  Opis:  moški  star  okoli  35 let, visok okoli 170 cm, močnejše postave, nosil je rjavo kapo s šiltom in sončna očala.

Prometne nesreče

Okoli  polnoči  je  na  dolenjski avtocesti pri Cikavi v smeri Novega Mesta prišlo  do  prometne  nesreče v kateri je bila samoudeležen voznik osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je 68-letni državljan Turčije zaradi vožnje z  neprilagojeno  hitrostjo  izgubil  nadzor nad vozilom in trčil v odbojno ograjo,  vozilo  pa je nato prevrnilo na streho. V nesreči se je sopotnik v vozilu huje poškodoval, vendar njegovo življenje ni v nevarnosti. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj,  okoli 15. ure je v Logatcu prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila   udeležena   voznik  kombija  in  kolesarka.  Nesrečo  je  povzročila kolesarka, ki je s pločnika zapeljala čez prehod za pešce v trenutku, ko se je  do  prehoda  pravilno  pripeljal  voznik kombija in zato trčil v njo. V nesreči  se  je  kolesarka  huje  poškodovala,  vendar  njeno  življenje ni ogroženo. Zoper kolesarko bo izveden ustrezen ukrep.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine