2.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Policisti PU Ljubljana obravnavali 46 dogodkov s področja kriminalitete

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 186  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  46 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  51  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 63 dogodkov.

Policisti  so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 12 tatvin,  2 vloma  in  8  primerov  poškodovanja  tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja  v družini, kjer je bila izrečena prepoved približevanja, policisti pa  nadaljujejo  z  zbiranjem  obvestil  o katerih bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  11  prometnih  nesreč  z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami, ter nesrečo v kateri  je  bila  kolesarka  huje  poškodovana. Petim večkratnim kršiteljem cestnoprometnih predpisov so zasegli vozilo.

S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 14 krat na javnem kraju in 9 krat v zasebnem prostoru.

Med 3. 6 .2020, od 6. ure in 4. 6. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Ljubljani in  Babnem  polju  izsledili  in  prijeli  8  tujcev (drž. Maroka, Irana in Pakistana)  , ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Kriminaliteta

V Centru je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder so bili odtujeno prenosni računalniki, nakit in denar. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

V  Mostah  je  bilo  vlomljeno  v  stanovanje,  od  koder  je bila odtujena gotovina. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Prometni nesreči

Včeraj,  okoli 9.uri je na Tbilisijski cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče med voznico osebnega vozila in kolesarjem. Nesrečo je povzročil kolesar, ki je zaradi nepravilnega premika s kolesom trčil v bok avtomobila, padel po tleh in se lažje poškodoval.  Izdan mu je bil plačilni nalog.

Včeraj,  okoli  9.  ure je v tunelu Jasovnik na štajerski avtocesti v smeri Maribora  prišlo do naleta štirih vozil. Nesrečo so povzročili trije vozniki,  ki  so  vozili  na  prekratki varnostni razdalji. V nesreči se je potnik v enem  izmed  vozil lažje poškodoval. Povzročiteljem je bil izdan plačilni nalog.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine