10.5 C
Ljubljana
torek, 21 septembra, 2021

Policisti Policijske uprave Kranj voščijo lepe praznike in obveščajo o črni kroniki na svojem območju

Tokratni pregled dogodkov začenjamo z voščilom. Želimo vam mirne in prijetne praznike, veliko uspehov tako na delovnem kot tudi osebnem področju ter vse dobro v letu, ki prihaja. V iztekajočem letu bi se vam obenem že zahvalili tudi za korektno sodelovanje.

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  –   2 obvestili o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami;

   –  5 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju;

   –  s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.

   –  Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

Dogodki:

   –  Udarne jame. Kranjski in škofjeloški policisti so včeraj sprejeli dve prijavi poškodovanega vozišča zaradi udarnih jam. Gre za lokaciji Hrastje in Selo pri Žireh, kjer je en voznik udarno jamo tudi prevozil in poškodoval pnevmatiko. Vozniki naj upoštevajo, da so v tem času možne posamezne poškodbe vozišča. O takih dogodkih policija obvešča vzdrževalca ceste.

   –  Tržiški policisti so včeraj popoldan obravnavali požar v stanovanjski hiši. Okoliščine kažejo, da je izvor požara na elektronski napravi.

      Nastala je manjša materialna škoda. Tuja krivda je izključena.

Opozorila:

   –  V visokogorju je še vedno aktualna nevarnost snežnih plazov. Predvsem so  nevarna  bolj  strma,  pa tudi srednje strma pobočja, kjer se nad 1800  m  lahko  plazi  novi sneg. Veliko je tudi novih klož, ki so na vseh  straneh  zaradi  spremenljive  smeri  vetra.  Kjer ni snega, je podlaga  povečini  mokra in spolzka, kar so pogoji, v katerih pogosto prihaja  do  padcev  in  zdrsov.  Izbirajte ture, po katerih se boste lahko  varno  vrnili  domov  in  ne  precenjujte  razmer  ter  svojih sposobnosti in opreme, ki ni vsemogočna.

   –    Praznike preživite varno in brez alkohola.

   –    Prodaja ognjemetnih izdelkov F1. kategorije, katerih glavni učinek je pok (to so pokajoče žabice, pok vrvica, pokajoče kroglice), je fizičnim osebam že dovoljena, njihova uporaba pa še ne. Dovoljena uporaba te pirotehnike je od 26. decembra do vključno 1. januarja.

Pešci 

Kranjski  policisti  so včeraj pozno popoldan v Podreči obravnavali prometno  nesrečo  med  peško  in  voznico  osebnega avtomobila. Okoliščine kažejo,  da je voznica vozila preblizu roba vozišča, peška pa, da je hodila po  nepravilni  strani ceste. Peška je po prvih podatkih lažje poškodovana.

Pešci bodite vidni in previdni, vozniki pa tudi upoštevajte, da ceste poleg vas souporabljajo še drugi udeleženci.

Kriminaliteta

Na Ulici Franca Rozmana – Staneta v Kranju je bilo v zadnjih nekaj  dneh  vlomljeno  v stanovanje. Na Partizanski cesti v Kranju je bilo včeraj  ponoči vlomljeno v gostinski obrat. V lokal je bilo vlomljeno skozi okno.  Odtujen je bil denar. V Cerkljah na Gorenjskem pa je storilec včeraj v pozno večernih urah odtujil žival – telička.

Vir: Policijska uprava Kranj

Zadnje novice

Sorodne vsebine