11.2 C
Ljubljana
sobota, 1 aprila, 2023

Policisti Policijske uprave Kranj so se v zadnjih 48 urah ukvarjali s prometnimi nesrečami, kršitvami javnega reda im miru ter kriminaliteto

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel:

 –   8 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo;

 –   7 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 3 v zasebnem prostoru;

 –   s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.

 –   Policisti so v enem postopku zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovni postopek.

Aktualno

Na  Dovjem  so  policisti  na kraju požara na gospodarskem poslopju. Gasilci  požar  še  gasijo.  Po  prvih  podatkih ni nihče poškodovan. Stanovalci v okolici naj na svojih objektih zaprejo okna in naj se ne zadržujejo  v  okolici  intervencije.  Na  kraju upoštevajte navodila policije in gasilcev.

Dogodki

Na Jesenicah je bil v sredo dopoldan prijavljen požar v zasebnem prostoru. Na kraju je bilo ugotovljeno, da do požara ni prišlo. Iz prostora se je kadila para.

Včeraj opoldan je voznik na glavni cesti Lesce – Bled zaradi okvare ustavil vozilo in povzročil oviro v prometu. Skozi zračnike se je začelo kaditi v potniško kabino. Do požara in ogrožanja ni prišlo.

V sredo ponoči so blejski policisti obravnavali mladoletnika, ki se je znašal nad obcestnimi količki in cvetličnimi koriti. Bil je pod vplivom alkohola. Dejanje trenutno obravnavajo kot prekršek.

Med prazniki so policisti obravnavali dva primera spuščenih psov v Preddvoru in Podnartu. V obeh primerih policisti zbirajo obvestila o kršitvi Zakona o zaščiti živali. Skrbnik psa mora na javnem mestu zagotoviti fizično varstvo psa tako, da je pes na povodcu. Nevaren pes mora biti opremljen tudi z nagobčnikom. Nevaren pes je poleg psa, ki izpolnjuje pogoje za nevarno žival, tudi pes, ki je ugriznil človeka oziroma žival.

Kriminaliteta

Na  Črnivcu je storilec nasilno vstopil v klet stanovanjske hiše.  Odtujil ni ničesar. Poškodoval je tudi vhodna vrata, skozi katere pa ni  uspel vlomiti.

V Šenčurju je bilo vlomljeno v gostinski obrat. Odtujena je  bila  gotovina in alkohol, oboje manjše vrednosti. V gostinski obrat je bilo  vlomljeno tudi na Stražiški ulici v Kranju in odtujen menjalni denar.

Na  Spodnjem Brniki so kranjski policisti včeraj obravnavali poskus vloma v vozilo.  Poskus  vloma  se  je  zgodil  med  16.55  in  17.30  uro. 

Vlom v stanovanjsko  hišo  pa so včeraj obravnavali škofjeloški policisti. Vlom je bil izvršen v Retečah. Odtujen je bil manjši znesek denarja.

Vir: Policijska uprava Kranj

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine