3.8 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

Policisti PU Koper so v zadnjih 24ih urah posredovali v 56 nujnih dogodkih

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 184 klicev. Obravnavali so 9 prometnih nesreč z materialno škodo in eno s hujšimi poškodbami.

Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 4 tatvine in en vlom. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 6 primerih.

Različni dogodki

Včeraj so policisti na mejnem prehodu Sočerga trem voznikom zasegli teleskopsko palico, in sicer državljanu Poljske, Avstrije in Češke. Za vse tri je bil uveden hitri postopek po čl. 81/1 ZORO, zasežena teleskopska palica in izrečena globa v višini 350 evrov.

V Sežani je nekdo s prostorov podjetja ukradel samohodno kosilnico znamke Vilager, večjo kotno brusilko znamke BOSCH, tri manjše kotne brusilke z regulacijo vrtljajev znamke BOSCH, udarno kladivo znamke MAKITA in vrtalni stroj METABO. Škode je za približno 2500 evrov.

Ob 11.22 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Portorožu. Policisti so na kraju ugotovili, da je 16-letni državljan Avstrije vozil moped od Pirana proti Portorožu. Za njim je peljal njegov enako star prijatelj, prav tako iz Avstrije, ki pa je z mopedom zaradi prekratke varnostne razdalje najprej želel preprečiti trk, zato se je z mopedom poizkušal izogniti vozilu pred sabo po desni strani. Pri tem je z levo nogo zadel v izpušno cev prvega mopeda in se huje poškodoval (odprta rana cca. 20 cm). Na kraj je prišla zdravnica ZD Lucija, nato pa so ga z reševalnim vozilom odpeljali v SB Izola. Sledi mu obdolžilni predlog.

Popoldan so policisti pri izvozu z avtoceste, na cesti za Stepane, ustavili 33-letnega voznika osebnega avtomobila iz Kopra, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V Portorožu je nekdo ukradel kolo z motorjem znamke Gilera model Runner 50, viola barve, letnik 2001, reg. št. KPFD-76, vredno 700 evrov.

Ilegalne migracije

Pri Ostrožnem brdu so policisti prijeli državljana Nepala, v okolici Sviščakov in Koritnic pa 10 državljanov Afganistana in enega državljana Pakistana. Postopki še potekajo.

Vir: Policijska uprava Koper

Zadnje novice

Sorodne vsebine