10.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Policisti PU Koper posredovali v 28 primerih; na avtocesti Goli vrh – Senožeče (smer Koper) je zagorel osebni avto

Napisal: V.D.

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 28 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 88 klicev. Obravnavali so 5 prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami. Zaradi kršitev javnega reda je bila ena intervencija na javnem kraju.

Dopoldan je na mejni prehod Starod pripeljal 41-letni državljan BiH kot voznik tovornega vozila. Pri mejni kontroli je bilo ugotovljeno, da je z namenom, da se izogne kršitvi omejitve tranzitnega prometa (skrajša pot potovanja, privarčuje pri gorivu in plačilu cestnine), sam izpolnil CMR obrazec, s katerim je lažno prikazal pot. Listino so mu zasegli, sledi mu kazenska ovadba. Policisti so izrekli tudi globo vozniku po ZCES-1 37/5/3 in globa po ZCES-1 37/6/3 za podjetje.

Ob 14.30 so policisti pri Črnem kalu opazili osebni avto, v katerega so pravkar hotele vstopiti osebe. Ko so se vozilu približali, so se te osebe razbežale. Voznik osebnega avtomobila je bil 64-letni državljan Slovenije.

Policisti so v nadaljnjem postopku prijeli še štiri državljani Turčije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Vozniku sledi kazenska ovadba, postopki še potekajo.

Ob 16. uri smo bili obveščeni, da na avtocesti Goli vrh – Senožeče (smer Koper) gori osebni avto. Prometni policisti so za gašenje na kraju izpraznili tri gasilne aparate (od tega dva od naključnih voznikov), vendar žal neuspešno. Požar pa so uspeli omiliti. Vozilo je kljub temu pogorelo, 41-letni voznik ni bil poškodovan. Prvi podatki kažejo, da je iz za enkrat neznanega vzroka začelo goreti pod pokrovom motorja, tuja krivda je izključena.

Ob 0.25 je na Partizanski v Sežani voznik osebnega avtomobila povzročil prometno nesrečo. Porušil je plastični otok in poškodoval varovalno ograjo.

Policisti so z zbranimi informacijami ugotovili, da je prometno nesrečo povzročila 49-letna voznica, državljanka Italije, kateri je alkotest pokazal 0,77 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Med vožnjo je zapeljala na nasprotni vozni pas ter najprej trčila v otok na prehodu za pešce, nato po 50 metrih trčila še v drugi otok na prehodu za pešce. Po trku je odpeljala s kraja proti trgovini, kjer je bila izsledena. Sledi ji obdolžilni predlog.

Ob 8.05 smo bili obveščeni, da so na eno od javnih ustanov v Postojni prejeli kuverto s prahom. Izvedeni so bili vsi postopki po določene protokolu, kraj je bil zavarovan, kuverta pa odpeljana na analizo. Ob 12.30 smo bili z Biološke fakultete obveščeni, da ne gre za nevarno snov.

Prepoved prehitevanja za tovorna vozila na avtocesti

S 15. januarjem je začela veljati prepoved prehitevanja za tovorna vozila na avtocesti A1, med Šentiljem in Koprom.

Prepoved bo veljala le v dnevnem času, med 6. in 18. uro. V tem času bo težkim tovornim vozilom dovoljeno prehitevati le na odsekih s tretjim prometnim pasom, to je pasom za počasna vozila. V nočnem času bodo tovornjaki še vedno lahko prehitevali.

Danes so policisti preverjali spoštovanje novih pravil. Kršitev niso ugotovili, bodo pa z nadzori nadaljevali.

Zadnje novice

Sorodne vsebine