12.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Policisti PU Koper intervenirali v 48 nujnih primerih; dva moška grozila otroku

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 48 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 148 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in dve tatvini ter eno drzno tatvino.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali petkrat. Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 3 osebe, državljane Sirije, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS, in sicer policisti PP Ilirska Bistrica 2 in PP Kozina 1. Vsi bodo danes vračani na Hrvaško.

Na Pristaniški v Kopru je nekdo na avtobusni postaji Dekančanu iz žepa jakne ukradel denarnico z dokumenti, mobilni telefon znamke Samsung, ključe od stanovanja in mopeda …

Popoldan je na PP Koper ženska prijavila, da je moški pred hišo grozil njenemu otroku. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da sta dva moška dopoldan prišla do otroka, ki se je igral na domačem dvorišču v Vanganelu, nato pa mu z desko v rokah zagrozila, naj se umakne s stopnišča.

Oba sta osumljena kaznivega dejanja grožnja (po 135/I KZ-1 v zv. 15a čl.

KZ-1). Poleg tega je eden od njiju osumljen še kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari (po 220/1 KZ-1), ker je marca istim lastnikom namerno poškodoval ograjo.

Na Titovem trgu v Kopru je nekdo ukradel zaklenjeno gorsko kolo znamke Author Versus, tip traction, vredno 400 evrov.

Vir: Policijska uprava Koper

Zadnje novice

Sorodne vsebine