11.8 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Policisti prijeli voznico in voznika, ki sta bila prekomerno alkoholno omamljena

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

   –           3 obvestila o prometnih nesrečah, v dveh primerih gre za nesreči s poškodbami;

   –           2 kršitvi predpisov o varstvu javnega reda in miru v zasebnem prostoru;

   –           s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in poskus ropa.

   –           Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja sta bili zaseženi dve vozili.

Dogodki:

   –           Škofjeloški  policisti  so  včeraj  obravnavali poškodbe pri delavcu zaradi padca z nižje višine. Za nesrečo je odgovoren sam.

   –           Policisti so včeraj obravnavali nesrečo smučarke. Zaradi zdrsa smučke je med smučanjem izgubila ravnotežje in padla. Je lažje poškodovana.

   –           Gorenjski  prometni  policisti  so  včeraj zaradi raztresanja ledu s tovornega   vozila   na  avtocesti  obravnavali  voznika  slovenskega prevoznika  in  ga  zaradi  prekrška  kaznovali  z  globo.  Ponoči so temperature   večinoma   še  pod  lediščem  in  je  zjutraj  potrebno preveriti,  če se je na vozilu nabral led. Če je, ga je potrebno pred vožnjo odstraniti z vozila in očistiti.

   –           Kranjski  policisti  so  včeraj  obravnavali  primer  nagovarjanja k izposoji  denarja  po  telefonu. Starejšega občana je klicala neznana ženska  in  si želela od njega izposoditi tisoč evrov. Tak klic še ne pomeni  kaznivega  dejanja ali prekrška, so pa policisti prijavitelja seznanili  s samozaščitnimi ukrepi in mu predlagali, naj v kaj takega iz previdnosti pred goljufijami ne privoli.

Ceste:

   –           Kmalu  bo  zaradi  rekonstrukcije krožišča za »golf« na glavni cesti Lesce – Bled vzpostavljeno delovišče. V času del naj bi promet večino časa  potekal dvosmerno, vmes pa tudi izmenično enosmerno s semaforji in ročnim usmerjanjem. Površin za pešce in kolesarje ne bo. Več o tem si lahko ogledate tukaj.

Kriminaliteta

Okoli poldneva so radovljiški policisti na Ulici  Staneta  Žagarja  obravnavali  prijavo drzne tatvine. Storilec se je starejši  oškodovanki predstavil kot delavec telekomunikacijskega podjetja, med  pogovorom pa jo je zvabil iz stanovanja. Prepričal jo je, da ji morajo v  klet namestiti dodatno opremo proti udaru strele. Takrat je v stanovanje vstopil  drugi  storilec,  ga  pregledal  ter  odtujil  denar  in zlatnino.

Opozarjamo   na  samozaščitne  ukrepe.  Nepoznanih  ljudi  ne  spuščajte  v

stanovanja in hiše in z njimi ne odhajajte nikamor. Naj vam pustijo ponudbo in  kontakt, oboje pa seveda pri podjetju, ki v imenu katerega nekdo ponuja storitev,  preverite.  Med  pogovorom  bodite  pozorni  nanj in na okolico.

Sumljiva ravnanja čim prej prijavite policiji na interventno številko 113.

Kranjski  policisti  pa so včeraj ob 15.30 obravnavali prijavo poskusa ropa zlatarne  v  Kranju.  Storilec  je od prodajalke z grožnjo in razkazovanjem pištole  zahteval  zlatnino,  od  dejanja  pa je vmes odstopil in pobegnil. Poškodovan ni bil nihče, prilastil si ni ničesar.

Vožnja pod vplivom alkohola

Gorenjski policisti so včeraj ponovno obravnavali dva udeleženca z visoko  stopnjo alkohola. Ob 18.45 uri so na Jesenicah obravnavali voznico, ki  je  trčila v ustavljeno vozilo. Preizkus alkoholiziranostih je pri njej pokazal  rezultat  1,19 mg/l alkohola, kar je okoli 2,5 promila. Ob 19. uri pa  so  prometni policisti na Orehku na podlagi prijave obravnavali voznika kombija,  pri  katerem  je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 1,34 mg/l  alkohola  oziroma  skoraj  3 promila alkohola. V obeh primerih gre za izjemno  nevarna  voznika  in  potencialna  povzročitelja  hudih  prometnih nesreč.  Ko enkrat pride do nesreče je prepozno, saj se časa ne da zavrteti nazaj. Zato ne počnite tega. Vozite trezni in z ničelno stopnjo alkohola.

Vir: Policijska uprava Kranj

Zadnje novice

Sorodne vsebine