30.2 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

Policisti pri Strojanovih v neprebojnih jopičih – razlog vas bo šokiral

Strojanovi, najbolj znana romska družina pri nas, spet vznemirjajo. V Rojah pri Strojanovih je očitno potekala racija, po besedah naše  zaskrbljene bralke Zdenke, ki je dodala, da pred vojašnico stojijo policisti v neprebojnih jopičih.

 

A očitno ni šlo za racijo. ”Prejeli smo poziv, da gre za požar odpadkov in vejevja, nakar smo prišli na kraj s 6 člani posadke plus 4 naknadno in skupaj z dvema voziloma, na kraju so nas že čakali policisti z 2 voziloma, kombi in škoda karavan, nakar je del ekipe skupaj v njihovem spremstvu vstopil na kraj, pri čemer so ugotovili, da gre za neko manjšo sorto kurjenja žara. Skupaj smo presodili, da intervencija v takem primeru ni potrebna. Šlo je za lažni alarm v Rojah, Strojani so poklicali gasilce, požara pa ni bilo, ampak je bil žar,” nam je povedal o primeru  gasilec PGD Vižmarje Brod.

Roja je namreč že nekaj časa prva slovenska ‘no go cona’, kamor še gasilci ne smejo brez spremstva policije, ker je prenevarno. Najprej morajo počakati policijo in se potem skupaj odpravijo v Roje.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine