12.2 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Policisti “poželi” indijsko konopljo tako na Primorskem kot na Dolenjskem

Včeraj,  3.  septembra  dopoldne,  so policisti PP Bovec na gozdni jasi med vasema  Log  Čezsoški  in  Trnovo  ob  Soči  obravnavali  primer s področja prepovedanih  drog. 

 

Policisti  navedene  policijske  enote so na omenjenem območju našli in zasegli nasad prepovedane droge konoplje, visoke med 30 in 140  centimetri,  ki  so  bile  posajene  v  PVC vreče. Glede obravnavanega primera so policisti obvestili tudi novogoriško državno tožilstvo.

Ko  bodo  bovški policisti lastnika omenjenih rastlin izsledili, bodo zoper kršitelja  uvedli  hitri  postopek  z izdajo odločbe zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Novomeški policisti pa so na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 51-letniku iz okolice Novega mesta. V preiskavi hiše in okolic so odkrili in zasegli 24 bilk konoplje in več kozarcev, v katerih je imel posušene delce rastlin – sum na prepovedano drogo marihuano. Konoplja po uredbi o razvrstiti prepovedanih drog sodi med prepovedane droge. Po opravljeni analizi bodo 51-letnika kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Zadnje novice

Sorodne vsebine