15.6 C
Ljubljana
sobota, 1 aprila, 2023

Policisti posredovali v pretepu in bili tudi sami deležni napada

Vir: PU Novo mesto

Policiste PP Novo mesto so včeraj nekaj pred 23. uro poklicali na pomoč stanovalci bloka na Seidlovi cesti, kjer naj bi bil s kričanjem in predvajanjem glasne glasbe  v  enem  izmed  stanovanj  moten javni red in mir. Na kraj sta bila takoj  napotena  policista,  ki  sta ugotovila, da se v stanovanju nahajata 40-letna   ženska  in  32-letni  moški,  ki  sta  bila  vidno  pod  vplivom psihoaktivnih  snovi. 

Moški  je  krvavel  po  nogi,  ker  naj bi stopil na črepinjo,  zato  so  policisti  poklicali  reševalce. Med oskrbo je moški s telesno  silo  napadel  policista,  zato  so zoper njega uporabili prisilna sredstva  in ga obvladali. Prav tako so morali obvladati tudi žensko, ki je ovirala  postopek.  Obema so odvzeli prostost in ju odpeljali v prostore za pridržanje.  Policisti  nadaljujejo  z  ugotavljanjem  okoliščin  kaznivega dejanja  napada  na  uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti in okoliščin kršitev javnega reda in miru.

Nekaj  pred  12.  uro  so  bili  policisti  PP Krško obveščeni o pretepu na Tovarniški  ulici  v Krškem. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih naj bi  voznik  osebnega  avtomobila  zapeljal  pred  drug avtomobil in voznico prisilil,  da  je ustavila. Med voznico, voznikom in potnikom v vozilih, ki se  med  seboj  poznajo,  je  zaradi  dalj časa trajajočega spora prišlo do pretepa.  45-letni udeleženec pretepa se je lažje poškodoval, poškodovan je tudi  osebni  avtomobil.  Policisti  nadaljujejo  z  zbiranjem  obvestil in ugotavljanjem   okoliščin   kaznivih   dejanj  lahke  telesne  poškodbe  in poškodovanja  tuje stvari. Dvema kršiteljema z območja Črnomlja bodo zaradi kršitev določil Zakona o nalezljivih boleznih izdali plačilni nalog.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine