6.2 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 51 nujnih primerih; prijeli tudi nezakonite migrante

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  51 nujnih primerih  in  na  številko  113  prejeli  181  klicev. Obravnavali so devet prometnih  nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Novem mestu in Brežicah zasegli vozila kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela  veljavnih  vozniških  dovoljenj. 

Posredovali  so zaradi 11 kršitev javnega  reda  in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Krškem kršitelja  pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj  poškodovanja  tuje  stvari,  ponarejanja  denarja, vloma in tatvin. Posredovali  so  zaradi  iskanja  pogrešanih  oseb,  požara  in nezakonitih prehodov državne meje.

Pod vplivom alkohola

Policisti  PP  Novo mesto so med kontrolo prometa v Novem mestu okoli 21.30 ustavili  voznika  osebnega  avtomobila.  Med  postopkom  so  ugotovili, da 35-letni   kršitelj   nima   veljavnega  vozniškega  dovoljenja.  Vozil  je neregistriran in nezavarovan avtomobil, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,43  miligramov  alkohola.  Avtomobil  so  mu  zasegli  in  o  kršitvah  z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

V Krškem je med 8. in 13. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi pritlično  okno vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil prenosni računalnik, zlat nakit in ročno uro.

V  naselju  Gradnik  na  območju Črnomlja je med 12. in 19. uro, ko so bili stanovalci  odsotni,  neznanec  skozi  okno  vlomil  v stanovanjsko hišo in odtujil suhomesnate izdelke. Lastnika je oškodoval za 300 evrov.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti  so  med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne  meje v Metliki izsledili   in  prijeli  pet  državljanov  Afganistana,  ki  so  nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

Zadnje novice

Sorodne vsebine