14.5 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 27 nujnih primerih; na številko 113 so prejeli 112 klicev

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  27 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 112 klicev.


Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodovala peška in štiri prometne nesreče, v katerih  je  nastala  premoženjska  škoda.  Posredovali  so  zaradi desetih kršitev  javnega  reda  in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega  kršitelja  pridržali.  S  področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin.

Hudo poškodovana peška

Nekaj  pred  13.  uro  smo  bili  obveščeni o prometni nesreči na parkirnem prostoru  v  Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila  in  ugotovili,  da  je  55-letna  voznica osebnega avtomobila na parkirnem  prostoru  zapeljala  vzvratno  in  trčila v 81-letno peško. Hudo poškodovano   peško  so  reševalci  oskrbeli  in  odpeljali  v  bolnišnico. Policisti  bodo zoper povzročiteljico nesreče na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Policisti  PP  Novo  mesto  so bili nekaj pred 21. uro obveščeni o prometni nesreči v Brezju, kjer je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v ograjo. 24-letni povzročitelj  nesreče,  ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru  izdihanega  zraka  0,83  miligramov  alkohola.  Med  postopkom se je 24-letnik nedostojno vedel, kršil javni red in mir in ni upošteval opozoril in  ukazov  policistov,  zato  so  mu  odvzeli  prostost  in ga odpeljali v prostore  za  pridržanje. Avtomobil so mu zasegli, zaradi številnih kršitev cestno prometnih predpisov in javnega reda in miru izdali plačilni nalog, o vožnji  brez  veljavnega  vozniškega  dovoljenja pa z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Kršiteljico pridržali

Policisti PP Šentjernej so okoli 19. ure posredovali zaradi kršitve javnega reda  in miru v zasebnem prostoru, kjer je 41-letna kršiteljica, ki je bila pod  vplivom  alkohola,  udarila  partnerja  in  ga žalila. Tudi po prihodu
policistov  se  ni  pomirila  in  ni upoštevala njihovih ukazov, zato so ji odvzeli  prostost  in jo odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru ji bodo izdali plačilni nalog.

Vlom

V  noči  na  15.  1.  je  v  Dolenjem  Boštanju  nekdo skozi vrata vlomil v prodajalno   in  odtujil  več  motornih  žag  znamke  Stihl  in  Husqvarna. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

Zadnje novice

Sorodne vsebine