22.6 C
Ljubljana
sreda, 16 junija, 2021

Policisti PU Maribor so posredovali v 90 nujnih dogodkih; od pijanih voznikov do požara na bencinski črpalki

Mariborski  operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes,  prejel  275 klicev, od tega 90 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno  posredovanje  policije.  V  tem  času  nismo obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

– 14 kaznivih dejanj,

– 1 osumljenca smo pridržali po določilih Zakona o kazenskem postopku,

– 9 prometnih nesreč I. kategorije,

–  3  prometne nesreče II. kategorije, v kateri so se 3 osebe lažje telesno poškodovale,

– 1 prometno nesrečo III. kategorije, v kateri se je ena oseba hudo telesno poškodovala,

– 5 povoženj divjadi,

– 11 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 7 na javnih krajih in 4 v zasebnih prostorih,

– 1 kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja.

Izpostavljamo:

Pijan trčil v drog javne razsvetljave

Včeraj  okoli  poldneva  je  29-letni  voznik  osebnega  avtomobila, zaradi neprilagojene  hitrosti vožnje, v Zrkovcih trčil v drog javne razsvetljave. Ob  tem  se  je  lažje  telesno  poškodoval.  Z  reševalnim  vozilom  so ga prepeljali v UKC Maribor. Policisti  so  mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel  v  organizmu 1,57 mg/l alkohola. Zoper njega bodo pristojnemu sodišču podali obdolžilni predlog.

Kolesar se je hudo telesno poškodoval

Včeraj  popoldan  je  59-letni  kolesar  peljal po klancu navzdol, iz smeri Štrekljeve ulice proti Pobrežju v Mariboru. Med tem je zavrl in padel. Hudo telesno poškodovanega so prepeljali v UKC Maribor. Policisti vse okoliščine prometne nesreče še preverjajo.

Vozil močno pijan po Mariboru

Včeraj  popoldan  so  policisti  na  Ljubljanski  ulici v Mariboru ustavili voznika  osebnega  avtomobila,  ki  mu  je  elektronski  indikator alkohola pokazal, da je imel v organizmu 1,08 mg/l alkohola. Policisti bodo zoper njega pristojnemu sodišču podali obdolžilni predlog.

Gorelo na bencinskem servisu

Včeraj,  okoli  14.15   se  je  avstrijski državljan, z osebnim avtomobilom avstrijskih  registrskih  oznak, pripeljal na bencinski servis ob podravski avtocesti  A4.  Vozilo je ustavil na enem od točilnih mest in pričel točiti gorivo v vozilo. Takrat je opazil, da se mu je izpod pokrova motorja pričel kaditi črn dim. Zaradi tega je prenehal s točenjem goriva, skoraj istočasno pa  je  njegovo vozilo zagorelo. Ker ima vozilo avtomatski menjalnik, ki ga je  zablokiralo,  svojega vozila ni mogel umakniti na varnejše mesto. Požar se je nato iz vozila razširil še na dve točilni mesti. Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče. Po nestrokovni oceni je na  vozilu  nastalo  za  okoli 30.000 evrov materialne škode, na bencinskem servisu pa za okoli 15.000 evrov. Ker  je tuja krivda za požar izključena, saj je zagorelo zaradi pregrevanja motorja, bodo policisti pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

Vir: Policijska uprava Maribor

Zadnje novice

Sorodne vsebine