7.7 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Policisti Policijske uprave Maribor so posredovali v 77 nujnih primerih; zakurili ogenj in zažgali avto

Mariborski  operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes,  prejel  236 klicev, od tega 77 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno  posredovanje  policije.  V  tem  času  nismo obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času smo obravnavali:

– 7 kaznivih dejanj,

– 3 prometne nesreče I. kategorije,

– 7 povoženj divjadi,

–  9  prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 3 na javnem kraju in 6 v zasebnih prostorih

– izrekli en ukrep prepovedi približevanja,

– 4 požare.

 Policisti PU Maribor izpostavljajo:

Ob vozilu so si zakurili ogenj

Včeraj,  malo  po  6.  uri  je  trem  moškim,  doma iz Maribora oz. njegove okolice, na makadamski cesti med Ložino in Malo Varnico, zmanjkalo goriva v osebnem  avtomobilu znamke Renault Scenic. Ker jih je zeblo so si ob vozilu zakurili  ogenj.  To  so  storili  preblizu  vozila, zato je to zagorelo in zgorelo. Pogasili so ga šele gasilci.

Če  gasilcem  požara  ne  bi  uspelo pogasiti, bi se ogenj lahko razširil v gozd,  v neposredni bližini. Gozd se razprostira na večih hektarih, zato bi bilo gašenje, če bi do tega prišlo, zelo zahtevno, ogroženo pa bi bilo tudi premoženje  velike  vrednosti.  Zraven  tega se je nad vozilom nahajal tudi visokonapetostni   daljnovod.   Zato   bodo   policisti   vse  tri,  zaradi utemeljenega   suma   storitve   kaznivega   dejanja   povzročitve  splošne nevarnosti, ovadili pristojnemu tožilstvu.

Zoper  vse  tri  bodo  podali tudi predlog pristojnemu prekrškovnemu organu zaradi  kršitve  odloka  vlade,  saj  so nedovoljeno odšli na območje večih drugih občin.

Zagorelo gospodarsko poslopje

Včeraj,  malo  po  12,  uri je zagorelo gospodarsko poslopje v Žikarcah, na katerem   so   nameščene   solarne   celice.  Požar  so  pogasili  gasilci. Poškodovanih  oseb  ali  živali  ni  bilo.  Materialna škoda je nestrokovno ocenjena na okoli 15. 000 evrov. Policisti  so  z ogledom kraja požara in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je   ogenj  izbruhnil  pri  usmerniku  za  sončne  kolektorje  v  delavnici gospodarskega  objekta,  velikega 16 x 12 m. Od tam se je ogenj razširil na ostrešje objekta. V požaru sta zgoreli delavnica in ostrešje. Policisti bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

Vir: Policijska uprava Maribor

Zadnje novice

Sorodne vsebine